Нещата, които трябва да знаете преди да си сложите ботокс


Нещата, които трябва да знаете преди да си сложите ботокс
Снимка: iStock

Има няколко различни фактора, които са много определящи, що се отнася до слагането на ботокс. Преди да си запишете час за процедура, сигурни сме, че главата ви е пълна със съмнения и въпроси. Ето защо днес ще отговорим на някои от най-често задаваните.

Колко време трае ефектът?

Ефектът от ботокс продължава приблизително между 3,5 и 4 месеца. Малко хора ще имат траен ефект след този период.

6 НЕПОДОЗИРАНИ ПОЛЗИ ОТ ШИПКОВОТО МАСЛО

Може ли да се „изкриви” лицето?

Лошата слава на ботокса е свързана пряко със звездите, които по начало прекалят с козметичните процедури. Митът за изкривяването на лицето не е достоверен, но разбира се, на практика може да се случи само, ако се използва неправилно ботолиновия токсин – не е поставен в правилните точки.

Кои са факторите, които могат да доведат до по-бързото му разграждане?

Пациентите, които спортуват много или са твърде експресивни в мимиките си, често се оплакват, че техният ботокс се „износва” по-бързо. За да удължите ефекта, вашият дерматолог може да използва повече единици или по-високо концентрирана доза.

Равномерно ли се „износва” в различните области на лицето?

Не. Ботоксът обикновено трае най-дълго върху „гневната бръчка” (линиите между веждите ви) и челото. Той има по-кратък живот върху линиите около очите ви, на устните и шията.

Ако си сложите ботокс, завинаги ли ще трябва да го поддържате?

Не. Можете да изберете да спрете по всяко време и линиите, които сте имали по кожата си, в крайна сметка ще се върнат, но няма да бъдат в никакъв случай по-лоши, отколкото са били преди ботокса.

Кога се поставя?

Първите мимически бръчки се получават между 25 и 30 години. Поставянето на ботокс в тази възраст изглажда напълно фините линии заради по-високите нива на колаген. Ботоксът не е филър и не запълва напълно бръчки, просто спира движението на мускулите и кожата над тях.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама