Бъди неотразима като французойка: Няколко ценни съвета


Бъди неотразима като французойка: Няколко ценни съвета
Снимка: iStock/Guliver

Френският стил на облекло, който има дълга и богата история, неслучайно се е превърнал в модел за подражание по целия свят и пример за добър вкус. И макар модата постоянно да се променя, начинът на живот и навиците на съвременния нежен пол - също, всяка жена може напълно да внесе нотка на истински френски шик в образа си по всяко време. Френският стил не е сляпо преследване на модата.

Разбира се, не всички френски жени се обличат еднакво и това е разбираемо. Въпреки това, има някои правила, които позволяват на жената на всяка възраст да изглежда женствена, елегантна и изискана във всяка ситуация.

На първо място, това е простотата и удобството при шиенето на нещата - няма значение дали е празник, или обикновен ден. Характерна особеност на френския стил на облекло е високото качество на нещата, когато качественият материал органично допълва обикновена удобна кройка. Дрехите, изработени от естествени материали, са добре дошли (например, панталони от фина вълна, пуловери от кашмир, кожени обувки и колани и т.н.). Носете артикули, изработени от естествени материали, съветват известни дизайнери.

Създавайки си собствен гардероб във френски стил, най-добре е да не купувате много различни неща, които нямат нищо общо помежду си. Много по-разумно е да инвестирате в „основата“ на гардероба си, тоест във висококачествени и удобни неща, които лесно се комбинират едно с друго. Това могат да бъдат прави панталони в черно или тъмно синьо, класическа права пола или рокля (също в неутрален цвят). Такива неща могат лесно да се комбинират с различен тип "топ" (може да бъде елегантна блуза с отворена яка или деколте, кожено яке или удобен мек пуловер). Дънките са възможен детайл от женския гардероб, но най-често те се комбинират не с тениски и кецове, а с елегантни блузи или жилетки, както и с ботуши или обувки на висок ток. Обувките с висок ток обаче са подходящи, само ако жената наистина знае как да ги носи. За тези, които не са уверени, е по-добре да изберат обувки с нисък ток или плоски подметки. Доста е удобно и много сладко.

Характеристиките на френския стил са елегантни рокли в секси цветове (но не прекалено къси), палта и шлифери със строги силуети, които също могат лесно да се комбинират с различни детайли и аксесоари.

5 ДОСТА НЕОБИЧАЙНИ СТАНДАРТА ЗА КРАСОТА ОТ АЗИЯ

Цветовата схема на френския стил обикновено е сдържана и неутрална: черни, бежови, кафяви, сиви и бели цветове обикновено формират основата на гардероба на красивите французойки. Те могат да бъдат допълнени от нюанси като студено синьо, люляк, тъмно лилаво, горчица, сиво-зелено или цвета на зелена ябълка.

Аксесоарите са важна част от френския стил, но е нежелателно да се злоупотребявате с тях. Не си струва да добавяте много ярки аксесоари към дрехи от проста кройка, пришити от качествени материали, достатъчно е само един ярък и необичаен акцент. „Последният щрих“, който ще добави още повече елегантност на женския образ, може да бъде: шал, изработен от всякакви материали; шапка в тон или в контраст с основния цвят на тоалета (рокля, палто); чанта, която да не е твърде голяма и да не отвлича вниманието от основното облекло.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама