5 доста необичайни стандарта за красота от Азия


5 доста необичайни стандарта за красота от Азия
Снимка: iStock/Guliver

Въпреки световните стандарти за красота, които виждаме в социалните мрежи, списанията и модните ревюта, всяка нация има свои собствени уникални черти, традиции и обичаи, свързани с женската красота. Например, докато хората в други страни дават огромни суми за изправяне на зъбите, в Япония жените плащат, за да изглеждат зъбите им криви. Така че спокойно можем да заключим, че красотата наистина е относително понятие. Ето кои са най-необичайните стандарти за красота в азиатския регион.

1. Сключени вежди (Таджикистан)

Докато жените в различни части на света скубят веждите си, за да получат перфектната форма, за жените в Таджикистан сключените, плътни и черни вежди са традиционен знак за красота. Тези момичета, които не са надарени с гъсти вежди, използват специална зеленолистна билка, наречена „усма“. Те дори оцветяват пространството между веждите,

2. Удължаване на врата (Тайланд)

Дългата шия е специален символ за красота на жените в племето каяни. Тази традиция има различни корени и мнозина вярват, че в началото тя е защитавала жените от робство. Други твърдят, че с дългия си врат жените приличат на дракони, които са важни фигури в местния фолклор.

3. Изпилване на зъбите (Индонезия)

За хората в Бали пиленето на зъби е традиционен ритуал. Тази процедура се извършва предимно от тийнейджъри, за да се „отблъснат злите духове.“ Изпилените зъби в Индонезия са знак за зрялост и индикира готовност за брак.

4. Дълги нокти на краката (Индия)

Индийските жени обаче не се спират само на цветен педикюр, но и дълъг. За разлика от световните тенденции, дългите нокти на краката се считат за популярни тук и на много места предлагат ноктопластика, подобно на ръцете.

5. Криви зъби (Япония)

Докато хората в други части на света харчат много пари за изправяне на зъбите, обратната тенденция се случва в Япония. Тук жените плащат, за да получат "Yaeba". Зъболекарите поставят постоянни или временни пластмасови фасети върху горните кучешки зъби.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама