5 тайни за хубава кожа от азиатките


5 тайни за хубава кожа от азиатките
Снимка: iStock/Guliver

Много азиатки изглеждат много по-млади, отколкото реалната си възраст. Някои смятат, че това се дължи на ген, подарък от природата, докато други вярват, че това е резултат от редовна грижа за кожата им. 

Днес ви предлагаме няколко съвета от Азия, които ще ви помогнат и вие да имате прекрасна кожа.

1. Заложете на метода "4-2-4", когато се миете

Много жени от Азия използват метода "4-2-4". 4 минути поставят хидрофилно масло върху кожата на лицето, след което 2 минути слагат почистващ продукт, а накрая още 4 минути изплакват с вода. 

2. Веднъж седмично си правете по-дълбоко почистване

Твърди се, че азиатките използват около 17 продукта, за да се грижат за кожата на лицата си. Всички специални продукти трябва да се нанасят по следния начин - първо тези с по-лека текстура, след това тези с по-тежка и накрая най-плътните кремове и емулсии. По този начин кожата ви ще може да абсорбира максимално количество от възстановяващите съставки, които се съдържат.

3. Защитавайте кожата си от вредните UV лъчи през цялата година

Забелязали ли сте, че японските момичета често носят тъмни очила или чадъри, дори когато не е толкова слънчево? Това не е мода, а ефективен начин да предпазят бледата си кожа си от тези слънчеви лъчи, които могат да им навредят дори в облачен ден. В същото време, много използват SPF кремове, за да се защитят от вредните UV лъчи, които състаряват кожата и могат да причинят изгаряне.

4. Използвайте оризова вода

От векове жените в Азия използват оризова вода, за да се грижат за своята кожа. Редовното миене с такава вода ще направи кожата ви мека и еластична, а също така ще подобри тена й. За да направите оризова вода, сложете 3 с.л. ориз и добавете 2 ч.ч. вода в тенджерка. Оставете да ври на бавен огън около 20 минути, след което прецедете и охладете. Може да съхранявате водата в стъклена бутилка в хладилника няколко дена.

5. Правете си избелваща маска

За направата на избелваща маска за лице настържете картоф и изстискайте сока с помощта на цедка. В купа смесете 2 чаени лъжици оризово брашно, 1 чаена лъжица мед, 4 чаени лъжици сок от картоф и 3 чаени лъжици лимонов сок. Разбъркайте много добре. Нанесете върху кожата си и оставете да подейства 30-40 минути, след което нежно масажирайте 2-5 минути. Изплакнете с хладка вода.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама