Основните черти на жените, които привличат мъжете като магнит


Основните черти на жените, които привличат мъжете като магнит
Снимка: Getty

Всеки човек има свои собствени предпочитания, когато става въпрос за противоположния пол. Един харесва по-слаби, а друг пък по-пищни форми, трети не се интересува от фигурата, защото за него е важен характера на една жена.

Въпреки това, учените са установили, че има някои неща, които всички мъже подсъзнателно забелязват в жените. Разбира се, резултатите не се отнасят за всички, но дават добра представа за мнозинството. Вижте кои са основните качества, които притежават жените, които привличат мъжете като магнит:

Дължина на краката

Много психолози твърдят, че мъжете харесват жени с дълги крака. Може би това ви кара да мислите,  че мъжете предпочитат високите момичета. Това обаче не е така. Всъщност, мъже са привлечени от жени, чиито крака са с такава дължина, която е пропорционална на тялото. По този начин женската фигура изглежда идеално за противоположния пол, независимо от килограмите.

Гласов тембър

Проучването показа, че мъжете обикновено са привлечени от жени с висок глас. Този идеал съответства на тембър на Мерилин Монро. Смята се, че високият глас е свързан с младостта, а младостта е винаги привлекателна, нали? Писклив глас (като Ким Кардашиан) обикновено е признак на по-несериозни или пък възрастни жени.

Ръст

Еволюцията може да е виновна, но мъжете са по-склонни да харесват жени, които са по-ниски от височината си.

Въпреки това, много мъже са под средната височина. Ето защо, те се опитват да си харесат жените според височината им и тези, които са по-високи, избират по-ниски половинки.

ОСНОВНИ ПРАВИЛА ЗА БЕЗУПРЕЧЕН СТИЛ

Възраст

Жените често се срещат по-възрастни мъже. Те могат да бъдат привлечени от тяхната емоционална зрялост, но тя може да се види по различен начин: еволюцията е програмирала мъжете по такъв начин, че те са привлечени от по-млади жени.

Разбира се, има изключения, но не трябва да забравяме за психологически фактори.

Цвят на очите

Повечето мъже предпочитат жени със същия или подобен цвят на очите. Изследователи от университет в Норвегия са открили, че светлооките мъже са привлечени от жени също със светли очи и обратното.

Малка талия, голям ханш

Много мъже са привлечени от жени с малка талия. Затова пък колкото по-голям е ханша, толкова по-секси изглежда жената. Същото така се приема, че той е символ на плодовитост.

Цвят на косата

Проучванията показват, че за мъжете е много по-лесно да заговорят блондинка, отколкото жена с тъмна коса.  Може би силният пол изпитва някакъв респект към брюнетките, тъй като те изглеждат по-властни и умни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама