6 странни ритуала за красота на иконите от златния Холивуд


6 странни ритуала за красота на иконите от златния Холивуд
Снимка: Getty

За съвременните жени не е толкова трудно да се грижат за себе си, защото рафтовете на магазините са затрупани с козметични продукти. Освен това цялата бюти индустрия (и пластичната хирургия) не само ще ви помогнат да изглеждате по-млади, но и ще коригират всички несъвършенства във външния ви вид. Звездите на „Златния век на Холивуд” обаче не са имали достъп до целия този лукс, затова са използвали различни трикове, за да останат в най-добрата си форма. Някои от ритуалите им за красота са откровено налудничави. Ето за кои говорим.

Джинджър Роджърс спи навън

Холивудската актриса, певица и танцьорка Джинджър Роджърс неведнъж е признавала, че мрази салоните за красота. За да запази младостта си, тя не използвала никаква специална козметика. Просто всяка вечер нанасяла дебел слой нощен крем и си лягала, но навън. Джинджър Роджърс и съпругът ѝ буквално са спали навън с изключение на дъждовния сезон.

ЕЖЕДНЕВНИ ГРЕШКИ, КОИТО ДОПУСКАТ ЖЕНИТЕ В БЮТИ РУТИНАТА СИ

Джийн Харлоу втрива горещ зехтин в скалпа си

Джийн Харлоу е първата платинена блондинка в Холивуд. Тя съветвала жените да не търкат кожата на лицето си, когато нанасят крем, а вместо това да го потупват. Джийн също така твърдяла, че зъбите трябва да се мият с кръгови движения, а не нагоре и надолу. Звездата препоръчвала да се втрива горещ зехтин в скалпа поне веднъж месечно за растежа и блясъка на косата.

Мерилин Монро рисува бели триъгълници в ъгълчетата на очите си

Гримьорът Алън „Уайти“ Снайдер е човекът, отговорен за външния вид на известната красавица. Той използвал един интересен трик, за да накара очите на Мерилин Монро да изглеждат по-големи, по-широки и по-бели. Снайдер рисувал малки бели триъгълници във външните ъгли на очите, точно между горната и долната очна линия. В допълнение, той подчертавал вътрешните ъгли на очите на Мерилин с малко червено, така че в крайна сметка те изглеждали по-светли.

Вивиан Лий излиза извън контура на долната си устна

Актрисата, която изигра Скарлет О’Хара в „Отнесени от вихъра“, не е смятала, че устните ѝ са достатъчно пълни. Още преди да стане мейнстрийм, Вивиан оцветявала устните си така, че червилото да се простират отвъд долната линия на устните. След като тайната ѝ излязла на бял свят, ръководство за грим от 1940 г съветвало жените да правят същото.

Марлен Дитрих използва тиксо, за да повдига кожата си

Истинска икона на стил, легендарната Марлен Дитрих изпреварила времето си, когато пластичните операции не били толкова достъпни. Тя е изобретила свой собствен вид козметичен лифтинг. Актрисата стягала отпуснатата кожа на лицето и шията с помощта на тиксо. Същото правила и когато обличала рокля без сутиен.

Фани Уорд виси с главата надолу всеки ден

Звездата на нямото кино, Фани Уорд, често е наричана вечно млада. Казват, че на 55 тя успяла да изиграе 7-годишно момиче и всичко било благодарение на факта, че кожата ѝ била повече от страхотна. Фани твърдяла, че тайната на младостта ѝ е съвсем проста - всеки ден висяла от рамката на вратата наопаки. Актрисата вярвала, че това помага на кръвта да регенерира тъканите на лицето, да ги освежи и да възстанови свежия вид.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама