Как да премахнем водоустойчива спирала лесно и нежно


Как да премахнем водоустойчива спирала лесно и нежно
Снимка: Thinkstock/Guliver

Обичаме водоустойчивата спирала заради очевидните причини (не се размазва и рони), но и заради по-малко известните такива (това е единствената спирала, която поддържа миглите извити). Но това, което прави формулата толкова устойчива, е и това, което я прави особено досадна за премахване. Да вдигнат ръка всички, които поне веднъж не са си „претърквали“ очите в опит да отстранят черния туш. Да, така си и мислехме. След много опити и грешки, ето как да премахнете водоустойчивата спирала по възможно най-нежния, неабразивен начин.

1. Първо нанесете обикновена спирала

Вместо да нанасяте два пласта от водоустойчивата, по-добре комбинирайте с обикновена. Тя ще действа като буфер и ще направи процеса на отстраняване много по-лесен, тъй като ще трябва само да разградите най-външния слой. Като алтернатива можете да използвате и основа за спирала, разбира се.

КАК ДА СЕ ОТЪРВЕТЕ ОТ "ЯГОДОВИТЕ" КРАКА?

2. Използвайте демакианти на маслена основа

Както може би си спомняте от уроците по химия за седми клас, маслото и водата отблъскват, което означава, че те изплълняват различни цели в нашите бюти процедури. Тъй като водоустойчивата спирала съдържа силикони, които не реагират на вода, трябва да използвате нещо с масло, за да ги разградите.

3. Използвайте гъба за многократна употреба

Памучните тампончета са най-очевидният избор, но по-добре инвестирайте в гъби за многократна употреба. Те не само са по-екологични, но и имат допълнителното предимство да не оставят след себе си досадни памучни влакна, а и е по-малък шанса да се „претъркате“.

4. „Накиснете“ миглите

Знаем, знаем. В края на деня имате енергия само да си измиете зъбите, какво остава за тази процедура. Обещаваме ви, че няколко допълнителни секунди търпение ще направят огромна разлика. Всичко, което трябва да направите, е да накиснете памучно тамонче в демакиант и да задържите над всяко око за най-малко 15 до 20 секунди.

5. Завършете с крем

Завършете с крем за очи, за да рехидратирате кожата си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама