Как да се грижим правилно за ноктите си в студените зимни дни


Как да се грижим правилно за ноктите си в студените зимни дни
Снимка: Istock

Експертите казват, че ноктите са по-склонни към счупване и увреждане през зимата. Кожата става по-суха, а ноктите освен слаби, стават и склонни към пожълтяване.

Вижте още: 5 супер маски според формата на носа ви (СНИМКИ)

Днес ви представяме 5 съвета за здрав и красив маникюр в студени дни:

1. Носете ръкавици, когато миете съдове

маникюр

Когато ноктите ви прекарат твърде много време във вода, стават слаби и крехки. Един от начините да предотвратите това е да носите ръкавици, когато миете чинии или ако търкате нещо друго, като по този начин предпазвате ноктите си не само от вода, но и от препаратите. Важно е да внимавате какви продукти използвате.

2. Балансирана диета

Уверете се, че вашият хранителен режим е богат на минерали и витамини. Недостигът им засяга целия организъм, включително и ноктите ви.

3. Намалено използване на гел лак

гел лак

Въпреки факта, че гел лакът се представя като лесна алтернатива, за тези, които имат проблеми с растежа на ноктите, честата употреба може да доведе до белене на ноктите. Ако не можете без този него, не забравяйте да си вземете почивка, за да давате възможност на нокътната плочка да диша.

Вижте още: Ползи от бакучиол за кожата и как да го използвате

4. Добра хидратация

вода

Водата е изключително важна не само за нашето здраве. Ако организмът не е хидратиран, това се отразява върху кожата, която изсъхва, както и върху ноктите, които започват да се чупят.

5. Витамини

витамини

Витамин B7 влияе върху растежа на косата и укрепването на ноктите. Приема се основно чрез храната, има го в жълтъците, бананите, млякото и зеленчуците.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама