Как да се отървем от врасналите косъмчета


Как да се отървем от врасналите косъмчета
Снимка: iStock/Guliver

Всяка жена иска да има гладка кожа през горещите летни дни. Често срещан проблем са врасналите косъмчета и малките неприятни и доста неестетични пъпчици. Не трябва да пипате проблемните зони с мръсни ръце или пък да стискате пъпчиците, защото след това може да остане белег, който е също толкова неприятен. Има начини, чрез които да се отървете от този неприятен проблем без странични ефекти. Ето ги и тях:

Преди епилация

Независимо какъв начин използвате за обезкосмяване, преди да го направите вземете топъл душ и нанесете ексфолиращ крем. Ако бръснете краката си, използвайте гел вместо пяна и измивайте самобръсначката след всяко движение, защото иначе тя се задръства с косъмчета и мъртви клетки и не премахва добре при следващо движение. Също така можете да намажете зоните със зехтин преди бръснене, за да може косъмчетата да омекнат и да бъдат премахнати максимално добре. Винаги премахвайте косъмчетата по посока обратна на растежа на косъма.

След епилация

В зависимост от кожата ви, преценете колко редовно е полезно за нея да ексфолирате и го правете. Така премахвате мъртвите клетки и давате възможност на косъмчетата да пробият навън. Ако врасналите косъмчета са много, се консултирайте с дерматолог. Кожата е различна по различните части от тялото. Например при глезените и прасците кожата е по-груба и се появяват враснали косъмчета доста по-лесно. В тази зона можете да използвате по-силен ексфолиант и да го втривате по-грубо.

Бедрата пък са по-нежни и трябва да бъдете доста по-внимателни. В никакъв случай не стискайте пъпчиците, защото е възможно това да доведе до инфекции, което е далеч по-неприятно.

Пийте повече вода и овлажнявайте кожата си редовно, така косъмчетата ще могат да пробият и няма да имате проблем. Можете да дезинфекцирате зоните с гликолова киселина след епилация. Тя може да се използва и за лечение на подкожните косъмчета.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама