Кратък наръчник за лазерна епилация


Кратък наръчник за лазерна епилация
Снимка: iStock/Guliver

Има няколко начина за обезкосмяване, но не всички са ефикасни и дълготрайни. Напоследък навлезе лазерната епилация, която гарантира премахване на косъма за минимум 10-15 години, което устройва доста представителките на женския пол. Този тип епилация улеснява много и е най-ефикасния за момента. Действа най-вече на по-тъмни и плътни косми. Ето какво трябва да знаете за лазерната епилация.

Предимства

Лазерната епилация има доста предимства, като едно от най-важните е, че не е болезнена. Лазерни вълни проникват подкожно, унищожават структурата на косъма и възпрепятстват израстването му. Кожата не се възпалява, усеща се леко боцване, което е далеч от неприятно. Процедурата е скъпа, но гарантира спокойствие за доста дълъг период от време. Лазерната епилация определено си заслужава да се направи на определени зони като дори след първата процедура 80% от нежеланото окосмяване изчезва. След края на всички процедури остават минимален процент косъмчета, които в повечето случаи са почти незабележими.

Недостатъци

Въпреки ефективността на лазерната епилация, доста жени смятат, че сумата е доста голяма. Също така светлите косми се повлияват доста по-трудно от тъмните. Не е препоръчително да имате тен и определен период след процедурата не бива да се излагате на слънце. 20 дни преди епилацията не може да отскубвате косъма, тоест епилация, кола маска, премахване с пинсета и т.н. Можете да използвате самобръсначка или крем депилатор. След завършване на процедурата трябва да поддържате третираната зона веднъж годишно или повече, според нуждите ви.

Лазерната епилация е много ефективен и напълно безболезнен начин за обезкосмяване. Преди да се подложите на процедурите обаче, консултирайте се с терапевта. Повечето лазерни центрове няма да ви откажат тестова процедура. Така ще разберете как реагира кожата ви и ще можете да се запознаете лично с лицето, което ще извършва процедурите. За да видите резултат, определено трябва да бъдете постоянни. Различния тип кожа и различния цвят на косъма се нуждаят от различен брой процедури. Понякога 6-8 са достатъчни, а понякога дори са нужни около 10. Препоръчително е да започнете през началото на годината, за да може към края на пролетта – началото на лятото да се радвате на гладка и обезкосмена кожа. Не се подлагайте на процедурите през лятото, защото не трябва да излагате зоната на слънце, което през летните месеци ще постигнете доста трудно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама