Каква е разликата между крем, лосион и гел?


Каква е разликата между крем, лосион и гел?
Снимка: iStock/Guliver

Има толкова много различни видове продукти за грижа, че може да бъде предизвикателство да разберете кой е най-подходящ за вашия тип кожа и специфични нужди. Ето какво трябва да знаете, що се отнася до кремове, лосиони и гелове за тяло.

Крем

Най-голямата разлика между кремовете и лосионите е, че кремовете имат по-ниско съдържание на вода, така че обикновено са по-плътни и по-богати. Те осигуряват физическа бариера върху кожата ви, за да помогнат за задържане на влагата, което ги прави идеални за суха кожа. Кремовете за възстановяване на бариерата съдържат специфична смес и съотношение на керамиди, холестерол и мастни киселини, за да имитират естествената защитна бариера на вашата кожа.

Вижте още: 5 странни бюти ритуала на Гуинет Полтроу

Лосион

За разлика от кремовете, лосионите имат високо съдържание на вода и обикновено са по-леки и немазни. Тези качества правят лосионите добър избор за много мазна кожа, тъй като е по-малко вероятно да запушат порите и да оставят тежки остатъци върху кожата, отколкото кремовете.

Някои лосиони също съдържат лечебни съставки за справяне с кожни проблеми като бръчки, неравномерен тен и други признаци на стареене.

Гел

Геловете обикновено съдържат дори повече вода от лосионите и обикновено не съдържат мазнини, което ги прави добър избор за овлажняване през лятото. Те имат по-рядка консистенция от лосионите, така че обикновено не оставят филм или мазно усещане върху кожата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама