Бюти тенденциите на 2023: "Наводнена кожа"


Бюти тенденциите на 2023: "Наводнена кожа"
Снимка: iStock

Пореден ден, поредна тенденция в грижата за кожата, която изисква нашето внимание. Въпреки че този тренд всъщност не е нов, той се превърна в популярен начин за грижа на сухата кожа. За да разберете малко повече за въпросното “skin flooding” (бел.ред. наводнена кожа), днес сме събрали най-важната информация.

Какво представлява?

Наводняването на кожата е техника за наслояване, която използва овлажнител (като хиалуронова киселина) за добавяне на влага и след това омекотител (като крем), за да запечата водата и да защити кожната бариера. Този метод е бил бюти тайна от векове, но оставете на TikTok да му сложие нашумяло име и да го превърне в мейнстрийм трик.

Вижте още: 4 индийски бюти процедури, които са тотален хит

Какви са ползите?

Хидратация. Придържането към този специфичен ред – серум и крем - позволява на „наводняването на кожата“ наистина да подейства магически. Овлажнители като хиалуронова киселина добавят влага към кожата, като я извличат от заобикалящата среда, докато емолиенти като керамиди запечатват влагата и предотвратяват изпарението от кожата. Този метод помага на продуктите да проникнат и повишава тяхната ефикасност.

Какви са недостатъците?

В по-голямата си част тази класическа тенденция получава масово одобрение. Това е чудесен вариант за повечето типове кожа, особено за супер сухата кожа. Въпреки това, хората със склонна към акне или мазна кожа трябва да подходят леко с изпробването на тази техника, защото не всички типове кожа могат да се справят със слоеве плътни кремове и лосиони.

Какви са стъпките за „наводняване“?

Методът работи, ако се придържате към реда на продуктите. Също така е полезно да прилагате всеки продукт последователно, с достатъчно време между стъпките (7-10 минути), за да не се получи „кир ефект“.

-Използвайте нежен почистващ препарат. Стойте далеч от всякакви активни съставки (като AHA и BHA) в полза на съставки като керамиди и глицерин.

-Нанесете тоник на водна основа. Въпреки че стъпки три и четири са двигателите, това е първият слой на хидратация, който е също толкова важен. Подобно на първа стъпка, избягвайте всякакви съставки на алкохолна основа като салицилова киселина, тъй като тя може да изсуши кожата.

- След това използвайте овлажняващ серум като хиалуронова киселина, алое вера или рициново масло. Нанесете три капки върху върховете на пръстите си и ги втрийте, преди да ги масажирате върху лицето и шията.

- Накрая запечатайте с омекотяващ продукт. Заложете на съставки като пантенол, керамиди и масла, за да обедините цялата си рутина.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама