НЕ правете тези грешки, ако искате млада кожа


НЕ правете тези грешки, ако искате млада кожа
Снимка: iStock

Една от най-важните предпоставки, за да изглеждаме добре, е младата и красива кожа. И макар вече да се налага като тенденция все по-млади жени да прибягват до ботокс, специалистите съветват да се инжектира след 40 години, защото той не никак безобиден за лицето.

Вижте още: Няколо прости трика, за да се гримираме като Джей Ло (ВИЕДЕО)

Днес ще ви представим 5-те най-големи врагa на кожата.

ПУШЕНЕТО

Филмовата индустрия наложи пушенето като нещо секси - загадъчна жена с червено червило седи на бара сама и пуши цигара. Щеше да е секси, ако не беше враг номер едно на кожата. Редовното пушене на цигари изсмуква кислорода от клетките и това причинява както лош тен на кожата, така и спомага за по-бързото ѝ остаряване. Освен това пушачите използват много активно мускулите около устата, което причинява дълготрайни бръчки в тази област.

ТЕЖЪК ГРИМ

Забравете силно покривните фон дьо тени и пудри, ако искате млада кожа по-дълго време. Да, те прикриват несъвършенствата по лицето чудесно, но запушват порите и спомагат за образуването на бръчки в участъците около очите, където кожата е много нежна.

СЛЪНЧЕВИ БАНИ

Специалистите вече все по-често говорят за това, че слънчевите лъчи са не просто вредни, ами опасни за кожата. През лятото е препоръчително дори, когато излизате навън да слагате слънцезащитен крем, който да предпазва кожата от UW лъчите и да я хидратира.

ТИЧАНЕ

Звучи невероятно, но е факт - тичането състарява кожата. Според експертите бягането кара лицето да добие така нареченото "лице на бегач", защото повечето кислород и свободни радикали водят до пъпки и намалени нива на колагена. Упражненията трябва да са такива, че сърдечният ритъм да не скача повече от 40 до 60 процента.

ЛИПСАТА НА СЪН

Липсата на сън води до качване на килограми, намалява имунитета ни и прави кожата да изглежда бледа и нездрава. Най-полезно за кожата е сънят да бъде между 7 и 9 часа, но не прекалявайте, защото прекалено многото спане също води до бръчки.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама