Бюти тенденциите на 2023: Домашен "ботокс" с лед (ВИДЕО)


Бюти тенденциите на 2023: Домашен "ботокс" с лед (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver

Когато Фей Дънауей влезе в ролята на Джоан Крауфорд през 1981 в „Mommie Dearest“, тя създаде емблематична сцена – заби лицето си в мивка с лед и изглеждаше малко... ексцентрично. И все пак се оказва, че Крауфорд, наистина е третирала лицето си 25 пъти всяка сутрин с кубчета лед от замразена розова вода.

Оказва се, че излагането на силен студ може действително да подобри външния вид на кожата: премахване на торбичките под очите, контуриране на скулите и линията на челюстта, намаляване на размера на порите и облекчаване на акнето. И има причина, поради която някои хора го наричат „frotox“ –действа против стареене.

Вижте още: 4 тенденции при маникюра, които ще са хит през 2023

Твърди се, че Екатерина Велика редовно мажела лицето и деколтето си с лед. Пионерът сред холивудските гримьори Максимилиан Факторович и основател на марката “Max Factor” изобретява „маска за махмурлук“ през 40-те години на миналия век, която се състои от множество кубчета лед, залепени върху шийт маска. А супермоделът Кейт Мос дори призна, че редовно правила трика с леда в мивката от „Mommie Dearest“.

Защо работи? Защото ледът помага за стимулиране на производството на колаген и еластин, премахва токсините и CO2 от повърхностните слоеве на кожата. Освен това успокоява зачервяването и възпалението, което го прави чудесен вариант за дамите с акне, розацея или екзема.

Охлаждането на кожата води до свиване на кръвоносните съдове, порите и незабавно намаляване на подпухналостта. След това, когато източникът на студ се отстрани, кръвта и кислородът се втурват към повърхността на кожата, докато тя се връща към нормалната си температура, осигурявайки цялостно стягане и засилване на блясъка. А най-хубавото е, че действа както на тялото, така и на лицето.

За да се възползвате от предимствата на студената терапия у дома, трябва да третирате кожата само за секунди. Можете да използвате специализирани инструменти тип „леден глобус“ или обикновен лед. Кубчетата лед обаче не трябва да се използват директно върху кожата. Увийте ги в марля, муселинена кърпа за лице или копринена кърпичка за почистване на очила.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама