Как правилно да нанасяте крем за лице


Как правилно да нанасяте крем за лице
Снимка: iStock

Има голям шанс да мажете любимите си кремове за лице от години, но сигурни ли сте, че сте открили най-добрия начин за нанасянето им? Според дерматолозите това е истинско изкуство, благодарение на което можете да извлечете максимума от тази важна рутинна стъпка. Следвайте това лесно ръководство стъпка по стъпка, за да подобрите бюти рутината си.

Първа стъпка: Измийте лицето си

Използвайте нежен, подхранващ почистващ препарат, който адекватно да отстрани потта, мръсотията, маслото, грима и всички останали продукти. Важно е винаги да овлажнявате кожата, след като е била правилно почистена, тъй като трябва да сте сигурни, че нанасяте продукта върху повърхност, която е без бактерии, грим и други натрупвания. Внимателно подсушете, но не премахвайте цялата влага.

Втора стъпка: Нанасяйте от най-леките към най-тежките продукти

Ако имате пълноценна рутинна грижа за кожата, която включва тонери, серуми, есенции и продукти с активни съставки, нанесете ги в правилната последователност - от най-леката към най-тежката консистенция. Ако не използвате други продукти за грижа за кожата, можете да пропуснете тази стъпка.

Трета стъпка: Нанесете своя хидратиращ крем

След като нанесете другите си продукти за грижа за кожата, можете да нанесете хидратант. Количеството трябва да е около ¼ ч.л. и да обхване всяка област, включително ушите, линията на косата, шията и деколтето.

- Най-добре е да нанесете крема върху влажна кожа, тъй като това помага да се задържи влагата. Дори да имате други продукти преди това, можете да я напъскате с термална вода или мист за лице.

- Не натискайте силно и не търкайте

- Нанасяйте с движения нагоре, за да създадете фин лифтинг ефект

- Потупвайте внимателно с възглавничките на пръстите, освен ако кремът не е гел – тогава заложете на кръгови движения

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама