Как да нанасяте SPF крем, ако сте с грим?


Как да нанасяте SPF крем, ако сте с грим?
Снимка: iStock/Guliver

SPF е ключов фактор за предотвратяване на слънчеви изгаряния и признаци на преждевременно стареене на кожата като фини линии и тъмни петна. И въпреки че сигурно имате изградена слънцезащитна рутина, знаете ли, че трябва да я прилагате през целия ден? Да, от решаващо значение е да подновявате слънцезащитния си крем, дори когато носите грим. Чудите се как да постигнете това, без да размажете всички продукти по лицето си? Ето 3 начина.

1. Ако използвате крем

Всичко, от което се нуждаете, е гъба за грим и вашият слънцезащитен крем за лице. Първо, изстискайте количество колкото чаена лъжичка върху гърба на ръката си и използвайте гъбата, за да нанесете с потупващи движения върху кожата си. Този тип защита е за жени със суха и чувствителна кожа.

8 бюти продукта, които да изпозлвате след 30

2. Ако използвате спрей

На същия принцип – напръскайте количество върху ръката си и потупвайте върху лицето. Действайте на малки области и оставяйте да изсъхне напълно преди да продължите. Спрейовете действат най-добре на комбинирана кожа.

3. Ако използвате прахообразен продукт

Слънцезащитните пудри са страхотни, защото матират и абсорбират излишния себум, който несъмнено се е образувал в жегата. Още по-добре би било, ако преди слънцезащитния продукт, минете с матиращо листче за допълнителна абсорбация.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама