4 начина да се погрижим за кожата си, докато спим


4 начина да се погрижим за кожата си, докато спим
Снимка: iStock/Guliver

Надали съществува жена, която не е чувала, че добрият сън е от ключово значение за здравия вид на кожата й. Докато тялото ни е в покой, кръвообращението на кожата се засилва, позволявайки на кръвта да транспортира още повече хранителни вещества и витамини. Но дали качествената почивка е единственият фактор? Категорично не! От голямо значение са и "бюти ритуалите", които имате преди да се отправите към леглото. Ето кои са 4-те начина да запазите сияйния си вид на кожата чрез нощната грижа.

1. Добре почистена кожа

През деня кожата е изпълнила ролята си на бариера за всякакви вредни компоненти от околната среда - токсини, твърди частици, микроби, а на лицето, което винаги е открито, те са в най-голямо количество. Затова е задължително да ги отмием преди лягане. Ако не носите грим и нямате проблемна кожа, то е достатъчно да облеете няколко пъти лицето си с топла, но не гореща вода.

2. Подходяща температура в спалнята

Един от най-подценяваните фактори за качествения сън, е температурата в помещението. Твърде сухият и топъл въздух може да изсуши допълнително кожата, в резултат на което тя ще бъде всичко друго, но не и сияйна. Идеалната стайна температура е около 18°C, така че се старайте да не оставяте отоплението включено през цялата нощ.

3. Нощен крем с витамин С

През нощта естествените биологични процеси са по-сложни - производство на нови клетки и подновяване на повредените от свободните радикали. За да подпомогнете тези био-механизми и за да забавите пораженията на времето, най-добре е да изберете специален нощен крем с антиоксиданти.

През годините витамин С се е доказал като най-ефективният антиоксидант за кожата. Той забавя процесите на стареене, осигурява защита от свободните радикали, изсветлява пигментните петна и изравнява тена. Ето защо ние ви препоръчваме да се доверите на нощен крем с витамин С от Арвена. Заедно с хиалуроновата киселина и сертифицираните био масла от чия, камелия, жожоба, макадамия, тамян, гераниум и палмароза, този продукт се грижи по щадящ, но ефективен начин за нощната регенерация на кожата и я поддържа здрава, гладка и сияйна.

4. Натурални масла

Продуктите, чиято основна съставка са био растителни масла, определено са най-добрият избор за всяка кожа. Ниската температура на добиване запазва в най-голяма степен натуралните им компоненти. Освен това, всяко масло има свое уникално действие, което го превръща в идеален "партньор" по пътя към красивата кожа.

Маслото от чия не е така популярно, но заслужено се оценява от козметична гледна точка. То съдържа около 60% омега 3 мастни киселини и 20% омега 6, които са силно оръжие в борбата със стареенето.

В китайската медицина и козметика маслото от камелия се използва от хилядолетия с доказан благотворен ефект, повишавайки многократно устойчивостта на клетките към свободни радикали. Съдържа олеинова киселина (над 80%), омега 3, 6 и 9 мастни киселини, витамин А, В и Е.

Маслото от макадамия на свой ред е най-близко до водно-липидния състав на човешката кожа. То съдържа мононенаситена палмилетолеинова киселина (омега 7), която има антиоксидантно действие, защитава клетъчната мембрана от свободните радикали и забавя стареенето.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама