6 тайни за страхотна и сияйна кожа от Хейли Бийбър


6 тайни за страхотна и сияйна кожа от Хейли Бийбър
Снимка: Getty Images

Хейли Бийбър e сред звездите, които могат да се похвалят с една от най-хубавите, чисти и свежи кожи в Холивуд. Известният дерматолог Ема Гудман (известна още като “Skin Witch”), която се грижи за лицето на Хейли, разказва как можем да постигнем онзи свеж, младежки завършек на кожата, който всички търсим.

Бъдете внимателни с ексфолирането

Повечето пилинги правят кожата твърде чувствителна. Вашият микробиом е вашата собствена полезна бактерия, така че когато прекалявате с ексфолирането или пък го правите агресивно, вие премахвате този бариерен слой и кожата става червена, чувствителна и суха. Освен това причинява стареене в дългосрочен план, защото именно кожната бариера помага на тялото да се освободи от всякакъв вид външни елементи. Хейли, например, използва ензими с плодова киселина, които са много нежни.

Вижте още: Как правилно да нанасяте крем за лице

Преразгледайте ретинолите срещу ретиналите

Много хора също използват ретинол, който ако се използва прекомерно допринася за премахване на бариерата, което води до по-тънка кожа и чувствителност. Ретиноидите са предназначени да се използват най-много по 6 месеца, за да се извлекат ползите и да се избегнат капаните. Ретиналдехидът (или просто ретиналът), от друга страна, прави всичко, което прави и витамин А - избледняване на белези, изграждане на колаген и намаляване на размера на порите. Но най-важното е, че той не стои на повърхността на кожата като ретинол.

Извайте контур с микроток

Микротокът е любимият инструмент на Хейли. Той осигурява кръвен поток и засилва циркулацията на кожата, а освен това помага за изграждането и удължаването на мускулите, придавайки страхотен контур. Професионалните устройства в кабинета обаче предлагат много по-висок ток, така че ще видите повече дългосрочни ползи, ако заложите на терапия при дерматолог. Разбира се, можете да си вземете устройство и за домашна употреба.

Не подценявайте содата за хляб

Ако страдате от мазна Т-зона или по-големи пори, Ема Гудман се кълне в този домашен трик. „Смесете малко сода за хляб с вашия почистващ гел и измийте. Правете това няколко пъти седмично, ако имате запушени пори. Също така е от ключово значение да разберете какво се случва вътрешно и защо кожата ви е прекалено мазна или запушена – в крайна сметка кожата ни наистина изглежда най-добре, когато се грижим за нея отвътре навън.“

Добавете розова вода към маслото за лице

Хейли Бийбър отдавна рекламира маслата за лице, които ѝ помагат да постигне този разкошен вид на кожата. Когато нанасяте масло за лице, пробвайте да използвате розова вода или някакъв вид хидратиращ тоник предварително, защото кожата ви няма да абсорбира маслото правилно, ако първо не я намокрите“, казва Гудман.

Инвестирайте в правилните продукти

Ако искате да видите постоянни резултати, трябва да инвестирате в качествени професионални продукти. Може да вземете по-бюджетни почистващи препарати, ексфолианти или тоник,но наистина трябва да инвестирате във висококачествени серуми с пептиди, витамин С и други активи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама