Тенденциите на 2023: Лимфен дренаж у дома


Тенденциите на 2023: Лимфен дренаж у дома
Снимка: iStock

С фенове като Шер, Дженифър Анистън и Гуинет Полтроу, има причина лимфният дренаж да е лечението, за което всички говорят в момента. От премахване на подпухналостта и намаляване на целулита до стимулиране на кръвообращението, имунитета и метаболизма, това е техника, която „събужда“ лимфната система на тялото и може да включва вендузи, масаж или студена вода.

Макар да е познат на бюти индустрията от много години, едва сега лимфният дренаж набира такава популярност от желаещи да го практикуват в домашни условия.

Какви са ползите от лимфния дренаж?

Лимфодренажният масаж е невероятно полезно лечение, което работи за изхвърляне на излишните течности и токсини от нашата система. Има положителен ефект върху кръвообращението, имунитета, метаболизма и храносмилателната система и е наистина невероятен за всички бременни. Казано най-просто, стимулирането на вашата лимфна система не е просто въпрос на суета – това е колкото за повишаване на самочувствието, толкова и за това колко добре тялото ви се справя с околната среда.

Как да стимулирате лимфната си система?

Разбира се, нашата лимфна система вече знае какво да прави – понякога просто се нуждае от малко насърчение. Лесни и достъпни начини за стимулирането ѝ включват редовни упражнения, пиене на много вода, здравословна и балансирана диета и избягване на всякакви преработени храни. Но масажът е страхотен инструмент, а и има други техники, които можете да опитате.

Четкане на тялото

Четкането на тялото е много стара техника, но силно препоръчвана. Нашата кожа е пълна с механорецептори, които освен че тонизират и подмладяват, разбират ритмичните удари. С подходящ натиск четката за тяло може да стимулира кръвообращението и лимфната циркулация, елиминирайки токсините и борейки се с целулита.

Вашата лимфа е крехка мрежа от съдове точно под кожата и за разлика от вашето кръвообращение, тя няма сърце да изпомпва, а разчита на движение.

Най-доброто време да започнете четкане е, когато тялото ви е топло, така че след вана или душ, когато телесната ви температура е повишена и кожата е еластична. Направете контрастен душ, редувайки топла и хладна вода – това помага за стимулиране на кръвообращението и лимфата. Подсушете енергично с кърпа – нежното триене също стимулира лимфата.

С помощта на суха четка за тяло започнете да четкате от краката си– стъпалата, глезените, прасците, зад коленете, бедрата, а след това от опакото на ръцете и нагоре към раменете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама