Най-добрите професионални трикове, които ще задържат фон дьо тена ви цял ден


Най-добрите професионални трикове, които ще задържат фон дьо тена ви цял ден
Снимка: iStock/Guliver

Когато прекарвате 30 минути в нанасяне на фон дьо тен, коректор и продукти за контуриране, искате гримът ви действително да издържи поне няколко часа. Няма нищо по-досадно от това лицето ви да се „разтече“ и да оставя следи при допир, така че всички бюти трикове, които ще ви помогнат в начинанието за перфектен грим, са добре дошли. Ето няколко съвета от професионалните гримьори, които ще направят фон дьо тена по-дълготраен.

1. Винаги използвайте основа

Основата незабавно заличава недостатъците, намалява появата на пори и контролира производството на себум. Това е ключово допълнение, особено ако планирате да правите снимки със светкавица - праймерът може да абсорбира излишната мазнина под фон дьо тена и да предотврати повторната поява.

Вижте още: 6 тайни за страхотна и сияйна кожа от Хейли Бийбър

2. Използвайте фон дьо тен според типа кожа

Не е важно просто да уцелите цвета си от палитрата. Изберете продукт, който работи за вашия тип кожа - ако имате суха и използвате матов фон дьо тен, той ще се напука и ще се отдели по кожата, така че е най-добре да използвате по-кремообразна текстура. Фон дьо тенът на маслена основа ще стане на петна при някой, който има мазна кожа, така че е по-добре да заложите на такъв с водна основа.

3. Нанасяйте с влажна гъба

Винаги залагайте на бюти блендер, който предварително сте навлажнили, за да осигурите покритие с тънки, леки слоеве. Навлажнете гъбата и след това изстискайте цялата вода. Използвайте суха кърпичка, за да попиете всичко допълнително. След това нанесете тънки слоеве там, където имате нужда от покритие.

4. Фиксирайте всичко с насипна пудра

Концепцията зад фиксиращата пудра е да се заключи основата, за да се предотврати размазването, разместването и прехвърлянето. Освен това пудрата абсорбира излишната мазнина. За най-добри резултати използвайте върху Т-зоната и под очите, а след това използвайте четка, за да отстраните излишното.

5. Завършете с фиксиращ спрей

Много професионални гримьори обичат фиксиращите спрейове, така че това е важно допълнение към рутините им. Повечето фиксиращи спрейове съдържат вода за хидратиране и полимери, за да задържат грима на място. За оптимално нанасяне напръскайте лицето в X формация и след това в Т формация за равномерно покритие.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама