5 правила как да носите правилно червено червило


5 правила как да носите правилно червено червило
Снимка: iStock/Guliver

Тейлър Суифт пее за него, Лиз Тейлър говори за него, съвсем ясно е, че червеното червило е класическият аксесоар за красота. Подобно на малката черна рокля, всяка жена трябва да има нюанс на червено червило.

Но колкото и добре да ви кара да се почувствате, червеното червило може да бъде трудно за носене. Ето някои базови правила, които ще ви помогнат в овладяването на този нюанс.

1. Изберете правилния нюанс

Не всички червени червила са създадени еднакво. Те се различават леко по цвят, нюанс и покритие, така че се уверете, че сте избрали правилния за вашия тон на кожата. Дамите с по-студени тонове на кожата обикновено имат червени, розови или сини подтонове и трябва да стоят далеч от оранжево-червените нюанси на червилото.

Ако кожата ви има жълт или маслинен основен цвят, имате топъл тон на кожата. Тук трябва да залагате на оранжево-червени червила.

Неутралните тонове на кожата имат комбинация от жълти и розови тонове и за техен късмет могат да носите всякакъв цвят червено!

2. Завършекът е важен

Най-често срещаният завършек на червеното червило е матов, но това не е единствената възможност. Матово червените устни ще създадат дълготраен цвят без блясък. За повече текстура потърсете сатенено покритие - то попада между матово и кремообразно покритие.

3. Намалете останалия си грим

Носенето на червено червило е смело изявление. Ако решите да носите червило, уверете се, че вашите устни са фокусът на визията и опитайте някои съвети за естествен грим на очите. Това не е моментът да експериментирате с опушено око или драматична очна линия.

4. Погрижете се за устните предварително

Подготовката на устните винаги е важна, но може би дори още повече, когато носите дръзко червено. Това червило трябва да се нанесе равномерно върху устните ви и всякакви пукнатини или суха кожа ще повлияят. Затова използвайте ексфолиант за устни, за да сте сигурни, че имате гладка основа.

5. Обърнете внимание на контура

С ярък цвят като червено е още по-важно да очертаете устните си, преди да нанесете червило. Следвайте естествената си линия, за да сте сигурни, че ярко червеният цвят на устните ви няма да се размаже.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама