4 трика при нанасянето на руж, които ще трансформират кожата ви


4 трика при нанасянето на руж, които ще трансформират кожата ви
Снимка: iStock

Факт е, че с един бърз размах на четката за руж можете да накарате дори най-бледият, недоспал и повехнал тен да оживее за броени минути. И в зависимост от точното разположение, можете визуално да повдигнете чертите си или фино да изваете някои от тях. Всичко, от което имате нужда, е малко ноу-хау. Ето няколко трика при поставянето на руж.

Пробвайте кремообразен руж

Ако сте свикнали да нанасяте прахообразен руж, потърсете течни или кремообразни ружове, които фиксират като пудра, но изглеждат по-естествени и меки, когато се нанасят с върха на пръстите. Потупайте формулата в бузите и разбъркайте нагоре с върховете на пръстите си за естествен вид, който ще издържи.

Възползвайте се от многофункционалността

Кремообразните ружове са страхотни за добавяне на цвят към очите, бузите и устните. Това ще направи външния ви вид „сплотен“ и ще подчертае блясъка. Използвайте върховете на пръстите си, за да вземете цвета и да го нанесете нежно, за да сте сигурни, че нанасянето не е тежко или тромаво. Имайте предвид, че течните ружове често съдържат повече пигмент, така че се втвърдяват бързо, което прави по-трудно нанасянето.

Открийте подтона на кожата си

Ако имате топъл подтон, можете да си поиграете със студените, синкави нюанси, докато оранжево-червените нюанси ще балансират по-студените нюанси. След това помислете за интензивността на цвета. На по-бледа кожа розовият руж стои много невинно и приятно. Прасковените бузки пък изглеждат страхотно на всички. За дълбоки тонове на кожата е по-добре да изберете силно пигментиран, по-ярък нюанс на руж.

Нанасянето е ключово

Имате чувството, че трябва да избирате между бронзант или руж? Недейте! Можете да работите и с двете – става въпрос само за умно приложение, което гарантира, че външният ви вид не е претоварен. След като нанесете своя бронзант, нанесете ружа си на целево място – средата на бузите. Изберете голи прасковени цветове, които улавят всички бронзови тонове и озаряват кожата. Никога не поставяйте руж под нивото на ноздрите, защото създава челюстта на „кученце“ и визуално издърпва лицето надолу.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама