Как да нанасяте фон дьо тен, така че да изглежда естествено


Как да нанасяте фон дьо тен, така че да изглежда естествено
Снимка: iStock

Със сигурност всички предпочитаме да получим комплимент за страхотна кожа, а не за добре направен грим. Но как да постигнем това естествено безпроблемно покритие? Днес ще ви споделим 4 малки тайни за нанасяне на фон дьо тен, които ще ви помогнат да го слеете с кожата си по нежен начин, а не сякаш имате маска.

Оставете малко кожа без покритие

Фокусирайте нанасянето си първо върху центъра на лицето, като потупвате фон дьо тена отстрани на носа си, след това върху горната част на бузите и под очите. Спрете да нанасяте повече, щом стигнете до под скулите – оттам нататък просто смесете това, което вече е върху кожата ви. Никога не слагайте фон дьо тен в предната част на носа, само отстрани – ако носът ви е „гол“, изглежда сякаш изобщо не носите фон дьо тен, но кожата ви все пак изглежда страхотно.

Вижте още: Как да възстановите нарушена кожна бариера

Използвайте гъба за финиш, не за нанасяне

Фон дьо тенът трябва да изглежда като гладка и нежна кожа, а не като грим. Нанасяйте с пръстите си и след това използвайте влажна гъба за разнасяне и финиш, тъй като някак стяга всичко. Започнете от центъра на лицето и потупвайте, тъй като понякога, когато използвате пръстите си, получавате малки ивици – това е естествено, но гъбата ще ги смеси и изглади и ще „утаи“ продукта.

Мислете стратегически

С правилното приложение можете да заблудите другите, че не носите много грим. Първоначално нанесете фон дьо тена върху зоните, които имат най-голяма нужда от него – върху всякакви зачервявания, текстури, петна – и оттам можете да изградите покритието си според нуждите. Общото правило е да започнете от центъра на лицето си и да „дърпате настрани“, така че естествената сянка отстрани на лицето ви да остане гола.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама