4 индийски бюти процедури, които са тотален хит


4 индийски бюти процедури, които са тотален хит
Снимка: iStock/Guliver

Според различни учени, а и дори според голяма част от жените, бюти светът може да бъде много токсичен. И тук не говорим само за емоционалните му минуси, а за всички онези вредни съставки в козметиката. За щастие, Аюрведа може да ви помогне да поддържате добро здраве, да останете красиви, без да използвате Менделеевата таблица върху кожата и косата си. Ето част от най-популярните бюти процедури, по които полудя цял свят.

Вижте още: 6 бюти правила, които неостаряващата Шарън Стоун следва

1. Аюрведа масаж с масло

Има една процедура, наречена Abhyanga, израз на самолюбието, което трябва да упражнявате. Всъщност е много лесно – състои се от самостоятелен масаж на цялото тяло с топло масло. Това е ежедневна практика, която възстановява баланса във вас, успокоява, заземява и подхранва кожата. За различни видове тела се нуждаете от различно масло:

- За слабо тяло използвайте сусамово олио 4-5 пъти седмично.

- За едро тяло използвайте шафраново масло 1-2 пъти седмично

- За атлетично тяло използвайте кокосово масло 3-4 пъти седмично. Започнете да масажирате скалпа си и бавно се движете надолу, като завършите със стъпалата си.

2. Домашни маски с куркума

Две от основните съставки, които използват в грижата за кожата, са куркума и роза. Куркумата е противовъзпалително средство, за което се казва, че е полезно както за храносмилателната система, така и за здравето на кожата, докато розата е известна с това, че успокоява и се използва в домашни кремове за ръце и лице.

3. Сусамово масло срещу бели коси

Използвайте кокосово и сусамово масло, за да масажирате скалпа си и да подхраните фоликулите. Аюрведа предполага, че това ще помогне да се предотврати посивяването на косата. Освен това отпуска вашите нервни окончания и поддържа космените фоликули.

4. Използвайте почистващ препарат за тяло без сапун

Много неща могат да причинят сухота на кожата - дори душ геловете могат да направят това. Аюрведичният почистващ сапун всъщност не съдържа сапун, а овесените ядки са една от ключовите съставки. Можете също така да направите паста от овесена каша и да я използвате като скраб, за да измиете тялото си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама