Кератиново възстановяване на косата – важните неща, които трябва да знаем


Кератиново възстановяване на косата – важните неща, които трябва да знаем
Снимка: Medavita

Кератиновото изправяне на косата е една от най-популярните процедури сред нежния пол. За някои жени тя се превърна в истинско спасение, правейки косата идеално гладка и улеснявайки създаването на успешен стайлинг.

Представяме ви няколко важни факта, които трябва да знаете за кератиновата терапия.

Каретинът е естествен протеин

Косата е 70-95% съставена от естествен протеин - кератин. Той е основен градивен елемент на косъма и допринася за плътността, блясъка и здравината на косата.

Какво трябва да знаем за кератиновото възстановяване, преди да се решим на тази процедура

Над 80% от предлаганите изправящи и възстановяващи кератинови терапии реално разрушават връзките в косъма, за да постигнат ефекта на трайно изправяне. Следствие на подхранващите съставки първите месеци косата е в страхотно състояние, след като съставките се отмият от косъма, проличават разрушенията.

Medavita е една от малкото компании предлагаща здравословна кератинова терапия

Keratin Miracle БЕЗ странични ефекти и разрушаване на връзките в косъма.

Какво прави една кератинова терапия здравословна?

На първо място тя не трябва да съдържа формалдехид, канцерогенна съставка, използвана често в този тип процедури.

Друг основен фактор е принципът на действие, тя не трябва да работи върху връзките на косъма.

Още един много съществен момент са възможностите за различен стайлинг на косата.

При повечето процедури за кератиново възстановяване косата остава права и не може да бъде стилизирана по различен начин, като например букли, вълни и къдрици.

Иновацията в Keratin Miricle е образуването на гъвкава мрежа около косъма, която позволява освен изправяне и оформяне на различни къдрици и визии.

Тайната на този филм от еластична мрежа е в това, че той не влиза в дълбочината на косъма, не разрушава връзките, а обвива косъма отвън. По този начин косата изглежда естествено гладка, лъскава, без да губи обема и здравината си.

 

Резултатът от кератиновата терапия зависи от по-нататъшните грижи

Резултатите от здравословното кератиново възстановяване и изправяне са плътна, здрава, лъскава коса, която е изключително лесна за оформяне. Ефектът е от 3 до 6 месеца. Колкото по-добра е поддържащата грижа за косата след процедурата, толкова по-дълъг ще бъде ефектът.

Основна препоръка е използването на шампоани и маски без сулфати. На етикета те са обозначени като SLS и Sodium Laureth Sulfate. Освен това е от голямо значение да използвате термозащитен спрей или крем.

Друг важен въпрос е съставът на поддържащите продукти. Избирайте продукти, обогатени с качествен кератин, препоръчително е той да бъде фитокератин на растителна основа. Тъй като нискокачетвените кератинови продукти съдържат животински кератин, който се извлича от кости на животни чрез изключително канцерогенни процеси и химикали.

За да може резултатът да Ви радва дълго време, не трябва да миете косата си през първия ден след терапията, тъй като съставките ѝ все още „работят“.

В първите дни след кератиновото възстановяване на косата не се препоръчва използването на фиби, щипки и стегнати еластични ленти, в противен случай може да останат гънки.

Косата след процедурата може да стане по-светла

Това се отнася основно за боядисана коса, но често се проявява и върху естествените коси. Изсветляването е с до половин тон. Ето защо, фризьорите съветват да боядисате косата си след процедурата. В този случай кератинът ще запечата пигментите на боята вътре в косата и по този начин ще запази наситеността и издръжливостта на новия нюанс.

Какви продукти да използвате?

Препоръчваме ви да опитате резултатите от кератиновата терапия Medavita KERATIN MIRACLE. Процедурата за трайно изправяне и възстановяване може да намерите в салони, работещи с марката Medavita. Поддържащите продукти за домашна грижа може да се ползват и в случай на много третирана коса, без да е правена професионална процедура в салон и са задължителна поддръжка след вече направена процедура за трайно изправяне и възстановяване KERATIN MIRACLE. Така например, кератинова маска Medavita Keratin Miracle е много подходяща, ако желаете да положите грижа след процедура по изправяне на косата. С нея ще удължите максимално ефекта и ще се радвате на чудесни резултати! Тайната се крие в скъпоценния комплекс от масла и обогатената с Amino Concentree комплекс формула, които оказват силен възстановяващ ефект върху увредения косъм.

Кератинов серум за коса Medavita Keratin Miracle pH 4.5 пък ще изглади отлично косъма, придавайки му блясък и елегантен завършек на прическата. Отлична грижа за косата след кератиново изправяне и терапии! Ще удължи значително ефекта им и ще ви осигури още по-добро самочувствие.

Може да използвате също и кератинов шампоан Medavita Keratin Miracle pH 5, който успешно възстановява всички увредени участъци и придава на косата невероятен блясък, изглаждайки фибрите на косъма. С този шампоан, освен че ще се насладите на косата лъскава, мека, гладка и лесна за разресване коса, ще си осигурите и антистатичен ефект.

Всички продукти с кератин можете да разгледате на medavita.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама