Колко парфюма трябва да притежаваме?


Колко парфюма трябва да притежаваме?
Снимка: ПР

Случвало ли ви се е да усетите определен аромат и той да ви напомни за някого? Това се получава, когато човекът използва един и същ парфюм ежедневно, в продължение на години - той се превръща в негов подпис, без дори да подозира. Това е ароматът, по който можете да разпознаете някого.

Един парфюм - подхождаме сигурно или рискуваме да ни доскучае?

Парфюмът-подпис е отлична идея, когато не искате да пропилявате цяло състояние за колекция от няколко аромата или рядко успявате да се спрете на някой, който ви харесва наистина. Комбинациите от нотки са безкрайно много и това определено затруднява търсенето. Ароматът-подпис трябва да бъде подходящ както за ежедневието и за специален повод, така и за всеки сезон. Ако вече знаете кои нотки ви допадат най-много, лесно можете да сортирате парфюмите по тях тук: makeup.bg/categorys/3/. Така ще съкратите списъка с възможности чувствително, като същевременно ще подходите предпазливо. Съвет: търсете любимия мирис в края на композицията, т.е в базовите нотки - тях усещате най-дълго.

Парфюмът е важна част от образа ви. Използването на един и същ всеки ден обаче може да го превърне в скучен аромат не само за вас, но и за околните.

Защо не трябва да се ограничавате с един парфюм?

Ако трудно може да ви доскучае, то една от основните причини да изберете поне два аромата е климатът - летните ухания ще бъдат незабележими през студените месеци, а зимният парфюм е твърде тежък за топлите дни, прекарани под жаркото слънце. Освен това ароматните нотки могат да се разгръщат по различен начин, повлияни от топлина или студ, като условията навън дори могат да нарушат части от ароматната пирамида, неутрализирайки някои от акордите.

Избиране на аромат, спрямо повода - друга причина, поради която да добавите поне още един парфюм върху тоалетката си. Може да ви звучи преувеличено, особено ако в ума ви изниква картина на поне стотина шишенца с бележки върху всяко, за да знаете кога какво да носите. Но сега си представете, че сте поканени на официална вечеря, в затворено и претъпкано пространство, а вие сте избрали тежък, мускусен аромат - е, определено ще сте отговорни за главоболието на няколко човека. Плодовите ухания, от друга страна, могат да бъдат подходящи за топлите дни, но не пасват добре на строги, делови срещи.

Ако сте сред тези, които притежанието на няколко аромата само ще ги обърка, то парфюмът-подпис е точно за вас - с него никога няма да сгрешите и винаги ще се чувствате добре и комфортно в кожата си. Уверете се само че сте подбрали универсален и балансиран парфюм, който наистина обичате.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама