Лазерна епилация за тийнейджъри


Лазерна епилация за тийнейджъри
Снимка: istock / Guliver

Лазерната епилация се е доказала като ефективно решение за нежелано окосмяване както при тийнейджъри, така и при възрастни.

Натискът от страна на връстниците е нещо, което всеки тийнейджър е изпитвал в някаква част от тийнейджърските си години. Никой не иска да има нежелано окосмяване и всеки заслужава по-добро самочувствие. Без значение дали сте момиче, което е много внимателно за излишните косми по тялото, или спортист или модел, който обича да показва краката, бедрата и други части на тялото си, лазерната епилация може да направи разликата между успеха и провала на вашия финален външен вид.

С постоянното усъвършенстване и напредък в лазерната технология, епилацията с лазер се превърна в метод №1 в борбата с нежеланото окосмяване. Този метод е минимално инвазивен (дори по-безопасен от кола маска и бръснене) и също така осигурява трайно редуциране на косъмчетата.

Могат ли тийнейджъри да си правят лазерна епилация?

Лазерна епилация е най-иновативният ефективен и безопасен метод за перманентно редуциране на нежеланото окосмяването. Тя работи основно чрез използване на интензивни лъчи лазерна светлина, които навлизат дълбоко в кожата ви, където се преобразува в топлинна енергия. Тази топлинна енергия напълно унищожава космените фоликули и им пречи да произвеждат повече косъмчета.

Най-новите технологии повлияват добре на светли и тъмни косъмчета при светла и дори по-тъмна кожа.

Космените фоликули на тийнейджърите, които все още не са напълно развити, могат да бъдат унищожени от лъч интензивна лазерна светлина. Унищожаването на тези космени фоликули в ранна възраст всъщност може да отърве вашите тийнейджъри от нежеланото окосмяване до края на живота им. Тази процедура може дори да доведе до трайна епилация вместо до трайна редукция на космите.

Едно от най-големите предимства на лазерната епилация за тийнейджъри и възрастни е фактът, че тя е постоянна. Понякога при юношите хормоналните промени могат да окажат влияние. Резултатите обикновено стават постоянни, след като тези хормонални промени се регулират около 18-годишна възраст.

Възрастова граница за лазерна епилация

Приетата минимална възраст, препоръчана от експерти по грижа за кожата и дерматолози, е 14 години. Експертите също така съветват лазерната епилация при тийнейджърите да се извършва, след като момчетата са влезли в пубертета, а момичетата са имали своя пръв менструален цикъл, дори ако са преди законовата възраст.

Безопасна ли е лазерната епилация за тийнейджъри?

Да, лазерната епилация е безопасна за тийнейджъри над 14 години. Въпреки това трябва внимателно да обсъдите плюсовете и минусите на лазерните процедури и техния резултат с вашия син или дъщеря тийнейджър. Различните видове лазерни методи могат да имат различни резултати. Почти всички модерни лазерни апарати осигуряват трайна епилация за тийнейджъри.

Можете ли да се отървете от нежеланото окосмяване като тийнейджър?

Простият отговор на това е, да, можете. Експертите са единодушни, че епилация с лазер може да се направи на тийнейджъри на 14 или повече години.

Някои клиники и специализирани центрове за лазерна епилация обаче изискват присъствието и писменото съгласие на родителя/настойника по време на първата консултация. Нещото, което трябва да запомните е, че няма допълнителни рискове от лазерната епилация за подрастващите.

Кое е най-подходящото време да се подложите на лазерна епилация?

Хората често питат дали лазерната епилация може да се извърши в ранна възраст или не. Отговорът е да, но има оптимално време за провеждането на подобна епилация, за да видите най-много ползи.

Според кожни експерти и дерматолози лазерната епилация за тийнейджъри не трябва да се извършва преди детето да навърши 14 години. Оптималното време обаче е между законовата възраст и възрастта, в която тийнейджърът навлиза в пубертета.

Само не забравяйте, че лазерите могат да причинят дразнене на кожата и проблеми с пигментацията, ако не се извършват от професионалист. Уверете се, че вашият лазерен специалист е експерт и обсъдете всички рискове, преди да отидете на процедура. Също така е важно да се убедите, че вашия тийнейджър разбира същността на процедурата и отговорно ще спазва правилата за безопасност и последващата грижа за кожата си м/у процедурите.

Условията за безопасност и ефективност при лазерната епилация се делят на: преди, по-време на и след процедурата.

  • Преди процедурата

- Избягвайте слънцето/солариум 5 дни преди процедурата.

- Не ексфолирайте зоната седмица пред процедурата.

- Обръснете гладко зоната 12-24 часа преди процедурата.

- Прекратете прием на фоточувствителни медикаменти 7 дни преди процедурата.

  • По време на процедурата

- Носете защитни очила.

-  Информирайте терапевта си ако усещате силен дискомфорт.

  • След процедурата

- Избягвайте слънце/солариум на третираната зона 5 дни след процедурата.

- Избягвайте груба ексфолиация седмица след процедурата.

- Избягвайте загряващи спа процедури, спорт и носенето на тесни дрехи 24 часа след процедурата.

Бъдещето на лазерната епилация за тийнейджъри е тук, така че, ако у дома имате тийнейджър, който иска да се радва на гладка и красива кожа с дълготраен ефект, потърсете лазерен център Satori на добри цени и му подарете това щастие.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама