Масло от сквалан - подобрява кожната бариера и хидратация


Масло от сквалан - подобрява кожната бариера и хидратация
Снимка: iStock

Скваланът е леко, изключително хидратиращо масло, получено от растения. Предпазва кожата, възстановява гъвкавостта и еластичността на кожата. Спомага за по-бързото възстановяване на бариерната функция на кожата. Маслото хидратира кожата, прави я еластична и сияйна, насърчава регенерацията на клетките. Лесно се абсорбира, което е голямо предимство в сравнение с други масла.

Предимства на маслото от сквалан

Некомедогенно

Маслото от сквалан е некомедогенно и е отличен избор за всички типове кожа. Независимо дали имате суха кожа, мазна кожа, склонна към акне или комбинирана, маслото е подходящо за всеки тип кожа.

Вижте още: 6 етерични масла за коса - ползи и как се използват

Сияйна кожа

Имате нужда само от 2-3 капки от маслото, за да постигнете блестяща кожа. Маслото е изключително леко и лесно попива. Нанесете го преди основата си или го смесете с основата си.

Контролира производството на масло

Скваланът работи за балансиране на себума. Ако имате склонна към акне или мазна кожа, тогава използвайте масло от сквалан всеки ден в рутинната си грижа за кожата.

При суха кожа

Маслото е изключително хидратиращо и овлажняващо, помага за успокояване на раздразнената и суха кожа. Комбинирайте го с масло от шипка за ефективно средство за лечение на суха кожа.

Вижте още: За суха кожа на лицето: 3 ефективни домашни маски

По-бърз растеж на ноктите

Масажирайте кожичките си с маслото преди лягане, за да омекотите кожичките и да стимулирате растежа на ноктите.

Блясък на косата

Един от най-добрите начини да хидратирате суха и груба коса, особено през зимата, е да комбинирате малко количество сквалан с гел от алое вера. Нанесете върху влажна коса след измиване.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама