Митове за грима – развенчани


Митове за грима – развенчани
Снимка: Thinkstock/Guliver

Гримът е може би най-добрият приятел на всяка жена. Той ни помага да подчертаем хубавите черти и да прикрием недостатъците по лицата ни.

Немалко са обаче митовете, свързани с това как трябва и не трябва да се гримираме. Разбира се, като жени, които искат да изглеждат перфектно, много от нас вярват на тези митове, които всъщност са пълна измислица. Ето и кои са те:

Преди да нанесете фон-дьо тен, нанесете коректор

Това в никакъв случай не е вярно. Коректорът съвсем не е задължителен. Целта на фон-дьо тена е да изразни тена на лицето ви и да прикрие малките недостатъци. Коректорът се нанася след него и то само при нужда, ако имате някоя пъпчица, която не се е скрила съвсем.

Фон дьо тенът трябва да е по-тъмен от цвета на кожата

Отново абсолютно невярно. Ако изберем фон дьо тен с по-тъмен цвят от цвета на кожата ни, резултатът никак няма да е добър. Лицето ни ще изглежда неестествено и голямата разлика с цвета на кожата ни, може да ни изиграе лошо шега. Вместо красиви, ние ще изглеждаме смешни. Ето защо трябва да избираме леко обагрен прозрачен фон дьо тен, като върху скулите наложим още един пласт руж.

Минералният грим е по-безвреден, защото се прави от минерали

Всички видове грим съдържат някои минерали, дори ако това не е посочено в съдържанието на продукта. 

От друга страна, само защото тази козметика е наречена "минерална”, това съвсем не означава, че е безвредна и може да прекалявате. Най-добре проверявайте съставките на гримовете, които ползвате и се съветвайте със специалисти. Ако е нужно отидете на козметик, за да ви направят някои изследвания, така ще разберете коя е подходящата за вас козметика.

Използвайки очна линия, ще увеличите визуално очите си

Да, ама не точно така! Тъмната очна линия, съчетана с опушени сенки, наистина могат да направят очите ви по-изразителни. Но широката черна очна линия ще „затвори” очите ви и те ще изглеждат много по-малки и хлътнали.

Червилото винаги трябва да е в тон с лака ви за нокти

Определено и тук не сме съгласни и то изобщо. Лакът за нокти е нещо, което се задържа много време, а червилото – някои жени сменят повече от 3-4 цвята на ден.

Червилото е нещо, което на първо място трябва да ходи на самата жена. Някои представителки на нежния пол изглеждат много по-добре, когато си сложат ярко червено червило, а за друго подходящи са леките, светли тонове.

Докато с ноктите може да експериментирате и да си правите различни комбинации, които може да съчетавате с дрехите си, но не и с червилото.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама