Mомичета са вманиачени да приличат на кукла Барби


Mомичета са вманиачени да приличат на кукла Барби

Млади момичета бързо се превръщат в интернет сензация, благодарение не на своите танцови способности или вокални качества, а защото са станали живи кукли Барби.

Такава е и ситуацията с младата американка Дакота Роуз. С поглед на сърна, вперен в камерата, гланцови устни и порцеланов тен, младата Дакота е смятана от своите хиляди фенове в YouTube, където тя предлага уроци по красота, за живото въплъщение на куклата Барби.

В повечето от нейните клипчета, младото момиче мълчи, докато субтитри осигуряват на зрителите стъпките на предоставените от нея похвати за гримиране, начини за постигане на модерна прическа и уроци по облекло.

Младото Барби бързо набра популярност и в Азия, където отдавна е залегнала вълната на "аниме” визията, за която е характерно рисуваните комиксови героини да имат огромни изразителни очи и дълга права коса.


Нарастващият успех на Барби тийнейджърката, на възраст около 17 години и родом от западното крайбрежие на САЩ, не се размина и без необходимото количество критика. Запознати анализатори изразиха страховете си, че визията на Дакота би насърчила сексуалността при подрастващите, а поведението й ще накара много млади момиченца да й подражават. Боливийски вестник дори излезе със статия по темата "Хиляди момичета по цял свят искат да изглеждат като Дакота".

Олицетворението на Барби вълната обаче не е само при Дакота Роуз.

Венера Палермо, известна още в интернет като Венера Ангела, е само на 15 години, но отдавна е избрала пътя на славата, правейки се да изглежда като кукла. Живееща дълги години в Япония, Венера се преобразява напълно преди да се завърне в Лондон, което става преди две години. Сега тя има 80 видео клипа на официалната си страница в YouTube и над 13 000 фена във Facebook. Майката на Венера, въпреки критиките към нейната популярна дъщеря, окуражава русолявото Барби, споделяйки: "Аз одобрявам визията на дъщеря ми и смятам, че изглежда наистина сладко в тези дантелени дрешки". Според Венера, страстта й да изглежда като кукла няма никога да спре, а манията й ще се превърне в начин на живот. Тя казва: "Ще продължавам да правя това, което обичам".

Венера Палермо споделя, че се събужда в 5ч. сутринта и прекарва най-малко по два часа пред огледалото, за да си постави изкуствени мигли, екстеншъни на косата и грим, достигайки накрая визията на куклата Барби.


Интернет пространството отдавна е място, в което редица младежи могат безпроблемно да покажат своите странности и хиляди други подрастващи да ги видят и дори да им подражават. Проучване, направено в Тайван сред 13 000 студенти, отбелязва, че половината от тях са започнали да сърфират из интернет преди да навършат 17, а част от младите са се докоснали до компютъра на около 3-5 годишна възраст. Проучването доказва също, че съществува връзка между честотата на онлайн активността и прекараното време за разкрасяване.

Вие какво мислите за тези живи кукли Барби?

 

Източник:dailymail.co.uk

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама