Най-добрият серум за лице за всеки тип кожа


Най-добрият серум за лице за всеки тип кожа
Снимка: iStock

Серумите за лице са леки продукти за грижа за кожата, които съдържат различни видове активни съставки, за да помогнат при различни кожни проблеми.

Серумите не могат да се използват взаимозаменяемо, когато е необходимо за насочване към определен кожен проблем. Ето защо е важно да знаете кой серум за лице би подхождал най-добре на вашата кожа.

Ето някои от различните видове серуми за лице:

1. Серум за изсветляване на кожата и избледняване на пигментацията

Поради възрастта, излагането на околната среда и други подобни фактори, нашата кожа е склонна да става матова, при някои дори по-бързо от при други. По този начин използването на серум за избелване на кожата може да помогне за изсветляване на кожата. Може също да помогне за подмладяване и подобряване на тена на кожата, като по този начин придава блясък на кожата.

Съставки, които трябва да търсите – витамин С, алпа арбутин, коджикова киселина, гликолова киселина.

2. Серум за хидратация на кожата

Тези серуми са много популярни, защото много хора са изправени пред проблема със сухата кожа. По този начин използването на хидратиращ серум може да направи кожата по-овлажнена чрез увеличаване на хидратацията в кожата.

Съставки, които да търсите – хиалуронова киселина и керамиди.

Вижте още: Пластичен хирург : Tози витамин е ключът към младата кожа

3. Серум против стареене

Серумите против стареене, наричани още "стягащи серуми", са тези, които могат да помогнат за предпазване на кожата от често срещаните признаци на стареене като бръчки, фини линии, отпуснатост и др. В допълнение към това, освен че предпазват кожата, те могат също да предотвратят и намалят тези признаци на стареене, ако вече са се появили. Тези серуми трябва да се използват в допълнение към ежедневния ви овлажнител и по никакъв начин не го заместват.

Могат да допринесат за по-добър клетъчен обмен и да насърчат обновяването на клетките, така че кожата да остане свежа и подмладена.

Съставки, които да търсите – ретинол и пептиди.

4. Серум за възстановяване и подмладяване на кожата

С напредването на възрастта кожата ни губи своя блясък. По този начин възстановителните серуми могат да помогнат на кожата да стане по-еластична и да ѝ придадат младежки вид.

Тези серуми могат да помогнат за възстановяването на кожата, да я направят да изглежда обновена и също могат да предпазят кожата от всички видове увреждания - както вътрешни, така и външни.

Съставки, които да търсите – ниацинамид и керамиди.

Вижте още: 5 натурални средства за кожа с разширени пори

5. Серум за мазна кожа и черни/бели точки

Използването на серум за намаляване на акнето може да помогне за предотвратяване на по-нататъшни пробиви, тъй като отпушва порите на кожата, намалява натрупването и абсорбира излишната мазнина, натрупана върху кожата.

Също така може да помогне за намаляване на акнето до голяма степен, защото съдържа частици, които могат да проникнат дълбоко в слоевете на кожата и да доставят своите активни съставки, които могат да направят чудеса на повърхността на кожата.

Съставки, които да търсите – ниацинамид, AHA/BHA и ретинол.

6. Серум за изравняване на тена на кожата

Ексфолирането на кожата е много важно поради множеството ползи за нейното здраве. Помага за изглаждане на кожата и подобряване на тена. Може да допринесе за намаляване на признаците на стареене като бръчки, фини линии и др. Използването на ексфолиращ серум също може да намали тъмните петна и хиперпигментацията.

Може да помогне за подобряване на обмяната на клетките и да увеличи производството на колаген в кожата, което е основният градивен елемент и структура на нашата кожа.

Съставки, които да търсите – гликолова киселина, алфа арбутин и транексамова киселина.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама