Очарованието на дамския парфюм и от къде да закупим правилния за нас


Очарованието на дамския парфюм и от къде да закупим правилния за нас
Снимка: iStock/Guliver

Парфюмът е важен елемент от дамския козметичен несесер. Оригиналният парфюм несъмнено е една добра инвестиция за всяка дама.

Изборът на дамски парфюм не винаги е лесна задача. Той трябва да отговаря на вашия вкус, а също и личен темперамент. Също така трябва да е съобразен с ежедневието ви и в каква среда ще го носите.

При избор на парфюм е важно да се обърне внимание на съставките, както и други фактори, за да се направи правилен избор на парфюм. Трябва да е обърне внимание и на това дали избираме парфюм за себе си или го избираме за подарък.

Добрият парфюм трябва подхожда на кожата ни и да ни харесва винаги когато го носим без значение от сезона.

Како да вземем под внимание при избор на дамски парфюм:

Какви аромати харесваме?

Основните типове аромати са флорални,дървесни, цитрусови,ориенталски.

Флорални

Флоралните ароматни нотки (наречени също и цветни) носят чувство на женственост и чувственост. Те ни напомнят за пролетта и дават усещане на ароматна цветна градина.

Цитрусови

Ако харесвате по-свежи и леки аромати, добре е да е насочите към аромати с цитрусови нотки. Цитрусовите аромати ни напомнят за пресни плодове, аромат на коктейл. Те носят усещане за лято и чистота.

Дървесни

Парфюмите с дървесни нотки са продходящи за жени, които харесват силните усещания и не се страхуват да експериментират с парфюма.Дървесните аромати наподобяват дървесина, гора, тютюн,дим.

Ориенталски

Ориенталските аромати са пиперливи и по-тежки. При тях се усещат нотки на тамян , кехлибар, ванилия,тамян, жасмин, силен чай.

Срещат се и хибридни видове парфюми като например плодово-сладки аромати, флорално-ориенталски.

Ако не сте сигурни кои аромати ви допадат най-много, проверете парфюмите, които вече притежавате и вижте техните характеристики. Това ухание, което най-много преобладава, е подходящо за вас.

За кого го избираме?

Ако го избирате за подарък, насочете се към по-свежите и неутрални аромати.

Къде смятаме да го носим?

За ежедневието се препоръчват по-леки и свежи флорални или плодови аромати, а за вечерни партита и празненства се препоръчват парфюми с дървесни или ориенталски нотки.

Колко силен искаме да е ароматът?

Има различни видове парфюм с различна наситеност на аромата. От степента на концентрация на етерични масла в един парфюм зависи и това колко време той ще издържа. Нека разгледаме и различните видове парфюми според концентрацията на аромата.

Видове парфюми по степен на концентрация на аромата:

Еau De Toilette (тоалетна вода)

Тоалетната вода е с най-лекото съдържание на етерични масла, което е между 5-10%. Този аромат е с най-малка краткотрайност в сравнение с другите.

Eau De Parfum

При този вид парфюм концентрацията на етерични масла е между 10-15 %.Това придава средна издръжливост на парфюма. Парфюми на чийто етикет пише Eau De Parfum влизат в категорията на най-достъпните по цена парфюми и са и най-широко разпространени.

Perfume

При този вид парфюм минималната концентрация на аромата е 15%. Подобен процент на концентрация на аромата имат марковите парфюми, чиято дълготрайност и наситеност на аромата е най-висока. Те имат по-дълготраен аромат в сравнение с другите видове парфюми.

Откъде да го вземем?

Не на последно място идва магазинът или доставчикът на козметични продукти, от които смятате да изберете своя парфюм.

Препоръчително е магазинът да работи с утвърдени марки на парфюми или самият той да ги произвежда. Такива са магазини Мартинез. Физическите им обекти, както и онлайн магазинът се радват да позитивни отзиви от клиенти, които винаги се връщат за повторна покупка, тъй като персоналът обръща индивидуално внимание на всеки клиент и предлага аромат спрямо собствените му предпочитания.

Магазини Мартинез има в цялата страна - може да намерите ароматите им и тук.

Хубаво е и да предлага богато разнообразие от парфюми, за да можете да откриете най-добрия парфюм за вас. Също така е добре да има опция за тестване на ароматите. Както в магазините на Мартинез.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички