Парфюмерът Светослав Русев: Перфектният аромат е като любовта от пръв поглед


Парфюмерът Светослав Русев: Перфектният аромат е като любовта от пръв поглед
Снимка: Мартинез

Парфюмерът Светослав Русев, работил върху серията аромати за дома на бранда МАРТИНЕЗ, разказа през Actualno.com за това какви аромати да подберем за дома, как да ги съчетаем и през какъв период от време да ги сменяме с други аромати. Ето какво още ни сподели той:

Как да изберем аромати за дома?

При избора на аромати за дома трябва да бъдем много внимателни и да отделим необходимото време и внимание в тестване на тези, които ни се предлагат.

Моят съвет, като професионалист в тази област, е да направим своя избор на базата на лични впечатления от самите аромати, абстрахирайки се от описанието на съставките, външен вид и опаковка на продукта.

Подсъзнателно ароматите имат изключително влияние върху нас самите и в частност нашите емоции и нагласа.

Перфектният аромат е като любовта от пръв поглед. Усещането е вълшебно и незабравимо. Неусетно този аромат става неизменна част от нас, нашето ежедневие и нашите спомени.

Изборът на аромат също трябва да е съобразен с предназначението му, а именно спалня, всекидневна, баня офис среда и т.н.

Най-труден се оказва избора на аромат за офис пространства, където основен фактор разбира се е контекста от хора, правилният избор за такива места са по-комерсиалните аромати като познатата ванилия, флоралните или плодовите композиции.

Кои аромати са най-търсени?

Тук никой не би се ангажирал да генерализира кои са най-търсени или харесвани аромати, това е строго индивидуално повлияно от сезона, характера, а дори и от това дали живеем сами или с половинката.

Най-често се повлияваме от спомените, сезоните и моментните си настроения в избора на по-свеж или по-интензивен аромат.

С какво хората асоциират всеки аромат?

Ароматите влияят по изключителен начин върху нас!

Свързваме ги с любимите си хора, незабравими моменти или спомени и ги използваме при създаването на нови такива в тяхна компания.

Мнозинството от хора пък избират ароматите за дома си на базата на любим парфюм, който ползват или са ползвали, аромати, напомнящи им на безгрижното детство, пътувания и лични преживявания.

Ароматите са ключът към нашите спомени и моменти.

Колко често трябва да се сменят ароматите?

Въпреки факта, че някои аромати можем да категоризираме като по-любими от други, е много важно да ги сменяме, за да не привикнем много към тях и да спрем да ги усещаме. Периодът на ползване на един ароматизатор и подмяната му с нов аромат е отново строго индивидуален. Във всеки случай, когато усетим, че привикваме към даден аромат или той ни дразни, е време да го заменим с нов.

Наскоро Мартинез пусна и ароматизатори за кола - на какво залагате при тях и с какво са по-добри от обикновените ароматизатори?

Да, наскоро ги пуснахме. Те представляват 180 милилитров безалкохолен продукт, щадящ тъканите, подходящ за автомобили и домашен текстил.

 

Каква е тяхната трайност?

900 пръскания – достатъчни за 60-90 дни при всекидневна употреба.

 

Ароматите включват:

FABULOUS е с бергамот, кардамон, ванилия и пачули.

EXOTIC е със сандалово дърво, кедър и арабско дърво.

BLESS е Fresh Cotton.

COZY е с мандарина, салвия, мед и мускус.

Могат да бъдат закупени от тук!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички