Повече за слънчевото изгаряне


Повече за слънчевото изгаряне
Снимка: iStock/Guliver

С наближаване на лятото, слънцето става все по-силно. Склонни ли сте, обаче, да му обръщате внимание и да ползвате слънцезащитните продукти, преди да отидете на плажа?

Най-често в градски условия се подценява силата му, а то започва на грее силно при напредване на пролетта. Бронзовият тен може да е желан от вас резултат, но той крие и своите вреди.

Пораженията върху кожата не винаги са видими веднага и могат да се проявят със закъснение. Когато все пак прекалите с излагането на слънце, кожата ви изгаря. Понеже лъчите на слънцето увреждат клетките, това води до тяхната невъзможност да изпълняват нормалната си функция. И понеже не работят както трябва, те се самоубиват, за да не се превърнат в ракови, и с това ни спасяват.

Щом имунната ни система установи, че имате прекалено много самоубиващи се клетки, вие получавате слънчево изгаряне. Това отключва процес, който причинява смъртта и на околните клетките, за да се ускори оздравителния процес. С това се повишава и потокът на кръв и за това слънчевите изгаряния са червени.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама