Промяна: Без възрастови ограничения за участие в "Мис Вселена"


Промяна: Без възрастови ограничения за участие в "Мис Вселена"
Снимка: iStock

За истинската красота няма възраст и не трябва да има ограничения. Явно организаторите на конкурса "Мис Вселена" са осъзнали това, тъй като съобщиха, че от 2024 всички пълнолетни жени ще могат да участват в престижния форум.

Голямата новина съобщи "Мис Вселена" 2022 Р'Бони Габриел по време на нейно интервю на Седмицата на модата в Ню Йорк. Tя е най-възрастната жена, печелила титлата, тогава на 28 години. Габриел беше и първата жена от филипинско-американски произход, спечелила Мис САЩ - и първата представителка на Мис САЩ, коронована за "Мис Вселена" от десетилетие.

"Това, което харесвам в "Мис Вселена", е, че те винаги са първи на опашката, търсейки начини да бъдат по-приобщаващи и да подобряват конкурса, който са създали за нас. Възможността на жената да се състезава в "Мис Вселена" или в каквото и да било в живота не трябва да се определя от нейната възраст. Възрастта трябва да е просто число", каза красавицата пред WWD.

В официалния акаунт на конкурса в Instagram бе публикувано следното съобщение в стори: "Всяка пълнолетна жена в света ще може да се състезава с конкурса "Мис Свят".

Вижте още: Миглена Каканашева загърби модата, ето го новото ѝ поприще (ВИДЕО)

Досега в конкурса за красота можеха да участват само жени под 28-годишна възраст. Според чуждестранни медии промените в правилника на "Мис свят" се правят по-скоро, за да бъдат избегнати бъдещи оплаквания от недопуснати участнички, а не за да се даде шанс на повече участнички.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама