С тази мощна съставка естествено ще изсветлите кожата


С тази мощна съставка естествено ще изсветлите кожата
Снимка: iStock

Тази мощна съставка, използвана в традиционната медицина, може да зареди кожата ви, да изравни тена ви и да ви помогне с нежеланата пигментация.

Направен от корена на растението женско биле, този прах е богат на антиоксиданти, протеини, калций и глициризинова киселина. Екстрактът от женско биле може да действа като естествена алтернатива за изсветляване на кожата. Може да помогне за възстановяването на вредите от слънцето и да насърчи здравата кожа. Женското биле под формата на локални гелове също се използва за лечение на кожни заболявания като акне или екзема.

Тази съставка се използва и за лечение на хиперпигментация, тъй като е естествено средство, което спомага за изсветляване на кожата и я прави да изглежда по-ярка, като по този начин изравнява тена на кожата.

Вижте още: Натурална маска за лице само с 4 съставки: Стяга, подмладява и освежава кожата

Как да си направите маска за лице от корен от женско биле за изсветляване на кожата у дома?

Маска от женско биле и мед:

Съставки:

1 супена лъжица корен от женско биле на прах

1 с. л. кисело мляко

Приготвяне:

В купа добавете праха от корена на женско биле заедно с киселото мляко и разбъркайте добре, докато стане гъста паста. Можете да прибавите няколко капки вода (или розова вода), ако установите, че пастата е твърде гъста. След това оставете настрана за употреба.

Маска от женско биле и портокалова кора

Съставки:

1 супена лъжица корен от женско биле на прах

1/4 чаена лъжичка портокалова кора на прах или куркума на прах

розова вода

Приготвяне:

В купа добавете праха от корена на женско биле заедно с праха от портокаловата кора и разбъркайте добре, докато се смесят добре. След това сипете розовата вода малко по малко, докато получите гладка полу-гъста паста. След това оставете настрана за употреба.

Вижте още: Тази оризова маска за лице по японска рецепта е хит в мрежата

Как да използвате тези маски от корен от женско биле, за да озарите кожата?

Измийте лицето/кожата си с мек почистващ препарат, за да се отървете от замърсяванията. След това, като използвате върха на пръстите си или четка с апликатор, нанесете тази паста върху цялото си лице или кожа (където е необходимо изсветляване, например за намаляване на хиперпигментацията) равномерно и я оставете да престои поне 20 до 30 минути. Ще забележите, че започва да изсъхва.

След това, след 20 до 30 минути, използвайте студена вода, за да изплакнете и подсушете с чиста кърпа. Можете да използвате тази маска два до три пъти седмично за най-добри и ефективни резултати.

Хидратирайте след маската и носете слънцезащитен крем всеки ден, за да защитите кожата си и да предотвратите по-нататъшна хиперпигментация.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама