Сватбен грим според най-добрите гримьори


Сватбен грим според най-добрите гримьори
Снимка: danailovamakeup.com

Добрият сватбен грим може да е труден за изпълнение, но ако трябва да изберете един момент, в който гримът ви да разцъфне, вероятно това ще е сватбеният ден. Сватбеният грим трябва да е устойчив на пот, фотоапарати и вода, за да издържи през целия ден. Не е изненадващо, че много булки се обръщат към експерт гримьор за тази работа. Но това не означава, че не можете да се справите сами.

Независимо дали сте доста талантливи с палитрата сенки за очи, предпочитате нетрадиционна сватбена визия, искате да намалите бюджета си или просто се чувствате по-добре да държите съдбата на лицето си в свои ръце, сватбеният грим "Направи си сам" често може да бъде най-добрият вариант.

За да ви помогнем да се справите, се обърнахме към експертни сватбени гримьори, за да ни насочат към перфектния сватбен грим. След като са усъвършенствали грима на безброй булки, те са абсолютни ветерани и знаят всеки трик в книгата за грим, за да гарантират, че ще изглеждате зашеметяващо на живо и на снимките.

1. Планирайте външния си вид няколко месеца по-рано

Сватбеният ви грим не започва в деня на сватбата. Ако обмисляте полупостоянни процедури или корекции, струва си да ги изпробвате предварително. Помислете дали искате подобрения като оцветяване на вежди и мигли, подсилване на вежди, удължаване на мигли, спрей за тен, пълнители или ботокс. Дайте си достатъчно време, за да ги изпробвате и да ги оставите да отзвучат, така че ако не са за вас, да ги пропуснете или да ги приспособите за самия ден. Три-четири месеца предварително е добър срок.

2. Подгответе кожата си

Ако наистина искате сияен и дълготраен грим в сватбения си ден, "започнете подготовката на кожата седмици по-рано", съветва професионалният гримьор Адело. Разберете какво е подходящо за вашата кожа и не сменяйте нещата твърде близо до деня. Не искате сутринта на сватбата да откриете, че сте имали алергична реакция към нов продукт. Адело предлага да използвате ексфолиант "може би веднъж или два пъти седмично, за да изравните текстурата и да придадете наистина гладка основа".

3. Практика, практика и още практика

Избягвайте всякакви стресиращи ситуации, като предварително многократно упражнявате визията си. "Най-доброто време за практикуване на техниките е точно преди да свалите грима си вечер, тъй като нямате напрежение да изглеждате перфектно", казва Зара.

4. Отделете необходимото време

"Не бързайте с нанасянето на грима, оставете си достатъчно време, за да се гримирате спокойно", казва топ гримьор Данаилова. "Това ще осигури добре смесена основа, съвършено очертаване на очите и дълготрайно покритие", добавя тя. Освен това подготовката е част от деня (а понякога подготовката е най-вълнуващата част, така че й се насладете).

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама