Съвети за разкрасяване от гримьора на Мерилин Монро


Съвети за разкрасяване от гримьора на Мерилин Монро

Алън "Уайти" Снайдър е бил гримьорът, стилистът и близък приятел на Мерилин Монро. Той е отговорен за трансформацията на сладката, но някак обикновено изглеждаща млада жена в икона, чиято красота е почитана по цял свят и днес.

Днес ви представяме част от неговите бюти трикове, които е използвал за актрисата.

Грим за очите с мокър ефект

Той е нанасял тънък слой вазелин или кокосово масло под обикновени сенки, за да се получи желаният ефект.

Вазелин под основата

Алън винаги е нанасял тънък слой Вазелин преди да добави основата. Това помага да се овлажни кожата и й придава повече блясък пред камерата.

Как придавате повече обем на устните си

Преди години не се е инжектирала хиалуронова киселина за уголемяване на устните, затова гримьорите е трябвало да пробват различни трикове, за да ги направят по-пищни. Алън е използвал един метод с 5 различни цвята грим. За да създаде илюзията за дълбочина, той е очертавал устните с шоколадов молив за очи. След това е използвал керемидено червено от периферията към центъра. Следващата стъпка е била смесването на цветовете с помощта на ярко червен молив от центъра към периферията. Накрая е слагал малко кремав хайлайтър в центъра на долната устна и тънък слой балсам.

Изразителна очна линия

Алън винаги е комбинирал няколко слоя очна линия. Той е подчертавал контурите на окото, използвайки черна и кафява очна линия, след което бяла за вътрешните и външните ъгли на окото.

Визуално намаляване на размера на носа

Макар че Мерилин Монро е имала ринопластика, тя продължавала да вярва, че носът й е прекалено голям. За да се справи с това притеснение, гримьорът просто е слагал малко розов руж на върха на носа. 

Мигли

Нейният гримьор винаги е разделял изкуствените мигли на две, като ги е поставял единствено върху външната страна. Това е помагало да се създаде на очите удължена и бадемова форма.

Формата на веждите

Формата на веждите на всеки човек винаги е уникална, но Алън е имал специфичен метод, който е използвал при Мерилин: той е подчертавал тяхната форма, стремейки се да изглеждат "триъгълни". Снайдър е правел това, за да може визуално да намали размера на челото й.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама