Тайните за красота и свежа кожа на Джулия Робъртс


Тайните за красота и свежа кожа на Джулия Робъртс
Снимка: Getty Images

През цялата си кариера, която започва през 1987 по телевизията, Джулия Робъртс печели приза за „най-красива жена в света“ 5 пъти в годишната класация на списание People. Това е рекорд, който никоя друга знаменитост не е постигала досега. Днес, на 55 години, тя все още е една от най-красивите жени и приписва добрия си външен вид на няколко тайни, които спазва ритуално.

1. Никога не забравя слънцезащитата

Джулия обича слънцето и да ходи на плаж с децата си, както доказва профилът ѝ в Instagram. През 2017 г. тя каза в свое интервю: „Като отговорен родител с три деца, които обичат да са на открито, разчитам изцяло на добър слънцезащитен крем. Всеки сезон избирам SPF 30 за по-активните дни, тъй като продължава да работи, независимо колко изпотена съм или колко време прекарваме във водата! Вълшебно е.”

2. Винаги хидратира ръцете си

Много хора са склонни да се фокусират само върху лицето, когато става дума за грижа за кожата, но ръцете също толкова отчетливо показват признаците на стареене. Джулия вярва, че намирането на добър крем за тях е от ключово значение.

Тя казва: „Слагам го на ръцете си, след като измия чиниите, и накрая го слагам на лактите и краката си. Преди да се усетя, бедната тубичка е свършила.“

3. Винаги мие лицето си преди лягане

Важна част от ежедневната ѝ рутина за красота се състои в нанасянето на наистина ефективен лосион за премахване на грим и мръсотия.

„Много пъти съм сваляла грима си на следващата сутрин и когато се събудя изглеждам така, сякаш вече съм се гримирала! Но преди последните 20 години не ми се е случвало. Повече от шест години използвам всеки ден разтварящ лосион. Това е прекрасно!"

4. Използва блестяща основа за грим

Джулия Робъртс е заета майка на три деца, но винаги изглежда сияйна и свежа. Женевиев Хер, един от гримьорите на звездите, разкри, че част от тайната за естествения вид на актрисата е нанасянето на овлажняваща, блестяща основа за фон дьо тен, която не само засилва блясъка, но и намалява фините линии.

Тази формула позволява на кожата да диша и също така има подхранващи съставки като хиалуронова киселина, която действа като пълнител.

5. Придържа се към проста, но сигурна рутина

Когато актрисата беше попитана дали нейната рутина за красота е проста или сложна, тя отговори: „Проста. Определено мога малко да надградя. В обикновен ден просто си мия зъбите, изплаквам лицето си и нанасям слънцезащитен крем. Ако имам повече време преди това слагам и хидратиращ крем.“

6. Храни се внимателно

Джулия Робъртс доказва, че няма разкрасителна рутина, която да не е допълнена от правилна диета.

„Вкъщи определено се опитваме да ядем внимателно. Както винаги казвам на децата си, „Трябва да ядете добри неща, за да получите добри неща.“

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама