Тенденциите на TikTok: Очна линия на сирена (ВИДЕО)


Тенденциите на TikTok: Очна линия на сирена (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Когато става въпрос за TikTok, всичко е свързано с драматични, понякога причудливи тенденции. Само се замислете за трендовете, които видяхме досега: буйни мигли, изгорели от слънцето бузи и обратно котешко око. Днес ще ви запознаем с последния писък на платформата – очна линия на сирена (Siren Eyes). Това е най-новият и най-смел грим към днешна дата, така че днес ще му обърнем заслужената доза внимание.

Какво представлява трендът?

Очната линия на сирена прилича много на драматичното котешко око, но с леко подобрение. Този външен вид използва очна линия за удължаване на вътрешните и външните ъгли на окото за съблазнителен завършек. Всъщност, можем да кажем, че е комбинация между лисиче и котешко око. Хората харесват тази тенденция заради нейния издължен и секси ефект.

Името „сирена“ пък е вдъхновено от гръцката митология. Известно е, че тези мистични същества примамват моряците към смъртта им, използвайки своите гласове и поразителен външен вид.

@jilliannicolesmith game changer #hoodedeyes #sireneyes ♬ original sound - ᴊᴜɴɪ

Защо гримът е толкова популярен?

Виждали сме супермодели от 90-те като Наоми Кембъл да разтърсват подиума в този смел външен вид, а в началото на 2000-те и знаменитости като Риана. Сега популярни личности като Бела Хадид, Меган Фокс, Алекса Деми и Зендая отново залагат на очна линия на сирена на червения килим.

Как да постигнете визията вкъщи?

Независимо с каква форма на окото ви е дарила природата, всеки тип може да заложи на този грим - от бадемовидни до очи с качулка. Тенденцията е универсална и изглежда зашеметяващо на всички.

1.Подгответе клепача си с основа и коректор, преди да нанесете леко бронзиращи сенки върху клепача си. Меко кафяво и наситено бронзово комбо са идеалната комбинация за око на сирена.

@stxph.h 🚨SIREN EYES TUTORIAL🚨step by step breakdown on how to achieve the viral #sireneye trend! 🥵 hottest eye look evaaa #sireneyestrend #sireneyestutorial #makeuptutorials ♬ original sound - stephhui

2. Вземете очната си линия (или тъмни сенки и ъглова четка) и нарисувайте много тънка линия. Разширете крилото, където вашите мигли и водната линия се срещат във външния ъгъл на окото. Използвайте плосък предмет (като кредитна карта или линия), за да получите супер остра линия.

3. Използвайте същата очна линия, за да „разтегнете” вътрешните си ъгли и да свържете линията на миглите с водната линия като малък триъгълник.

4. Завършете външния вид, като почистите ръбовете. Не забравяйте да добавите чифт мигли или няколко слоя спирала, за да засилите нивото на драмата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама