Три прекрасни жени споделят тайните си за красива кожа


Три прекрасни жени споделят тайните си за красива кожа
Снимка: iWoman

Сигурни сме, че искате да имате здрава и хубава кожа на лицето и знаете, че за това трябва да полагате необходимите грижи. Не само трябва да се храните пълноценно, да пиете достатъчно вода, но също така да използвате качествена козметика. На същото мнение са и тези три очарователни млади жени. Те имат различен тип кожа, свои бюти ритуали, но и Милена, и Борислава, и Виолета са единодушни, че едно от най-важните неща е добрата хидратация на кожата (тук можете да прочете още по темата).

Ето какво ни споделиха Милена, Борислава и Виолета за начините, по които се грижат за кожата на лицето си.

Милена Славкова


Какъв тип е твоята кожа и как се грижиш за нея?

Кожата ми е смесена, същевременно чувствителна. Истинско "богатство", нали? Точно затова грижата за нея е изключително трудна. Най-важните неща за мен са доброто почистване и правилната хидратация на кожата на лицето, задължително два пъти дневно – сутрин и вечер.

При почистването спазвам три стъпки – първо свалям грима с демакиаж (кърпички, измиващ крем, тоалетно мляко или др.), след това използвам измиващ гел, който поне три пъти седмично комбинирам с електрическа четка за лице, и накрая приключвам с мицеларна вода. Когато кожата ми е зачервена или раздразнена, впръсквам термална вода. Сред тези ритуали приключвам с лек хидратиращ продукт ако кожата ми е в нормално състояние. Случвало се е да е дехидратирана в известен период и тогава прибягвам до по дълбока хидратация чрез по-богат крем или маска.

Имаш ли сутрешен ритуал за красота?

Да! Споделям ви тайната! Взимам голямо кубче лед от фризера и обтривам лицето си докато не се разтопи. Ледените блокчета помагат за тъмните кръгове и подпухнали очи, свиват порите, намаляват образуването на себум, също така стягат кожата и й придават сияен вид. Използвам го най-вече, когато съм недоспала и кожата ми изглежда изключително вяла. Действа безотказно!

Освен това - сутрин предпочитам да не използвам тежък грим като фон дьо тен, а нещо с по-лека текстура. Точно затова превърнах в ритуал използването на SVR Hydraliane BB крем, който освен, че съчетава перфектно хидратираща грижа, слънцезащита и лек цвят, е недомедонен и подходящ за чувствителна кожа. Той съдържа 40% физио-адаптирана вода и успешно озарява и изравнява тена сутрин. Кожата ми остава добре хидратирана през целия ден, който минава в много задачи, а леката и немазна структура ми гарантира, че лицето ми ще изглежда добре и в края на натоварения ден.

Кои са козметичните продукти, без които не можеш?

Както споменах, най-важното за мен е кожата ми да е почистена и хидратирана. Затова ако имате предвид кои три неща бих взела на самотен остров, то това със сигурност биха били измиващ гел, хидратиращ крем и балсам за устни.

Кой е най-ценният съвет за красота, който си получавала?

Ако искаш да изглеждаш перфектно от 8 сутринта до 8 вечерта, то сигурна съм, това би била най-трудната работа на света. Невъзможно е! Но ето нещо ключово, което е възможно и трябва да използваме по цял ден – увереността! Някой беше казал, че красивите жени са уверени, облечени, усмихнати и умни. Съгласна съм! И все пак най-важният съвет, който съм получавала е от майка ми. Той е простичък, но същевременно значи много. Тя винаги казва: „Сложи си едно червило!“. Не става въпрос за грим, а за отношение към себе си и околните. Яркото червило излъчва увереност и дори да сте мрачни и без капка друг грим, придава съвсем друг израз на лицето ви. Така че – изправете стойката (нещо, което съм запомнила от учителката ми по танци в детството) и сложете по едно червило! Voilà!

Борислава Паунова


Какъв тип е твоята кожа и как се грижиш за нея?

Кожата ми е нормална към суха. За щастие нямам по-сериозни проблеми, заради което грижата за нея е лесна. Най-вече наблягам на редовно почистване и хубав крем за лице. От време на време си правя и подхранващи маски.

Имаш ли сутрешен ритуал за красота?

Сутрешният ми ритуал е измиване на лицето, след което нанасяне на крем, подходящ за кожата ми.

Кои са козметичните продукти, без които не можеш?

Може би кремът ми за лице.

Кой е най-ценният съвет за красота, който си получавала?

Никога да не си лягам с грим и винаги го спазвам. Хубавото почистване на лицето преди сън е задължително за мен.

Виолета Иванова


Какъв тип е твоята кожа и как се грижиш за нея?

Koжата ми е смесена, склонна към белези и лунички. Имам и холазма, вследствие на хипофункция на щитовидната жлеза. Както и бурна слънчева алергия. Грижа се за нея с редовно посещение на козметик и почти религиозно използване на слънцезащитна грижа.

Имаш ли сутрешен ритуал за красота?

Не, защото държа кожата ми да изглежда добре и твърде много продукти могат да я омазнят. А аз обичам да изглежда чиста и свежа — това е целта ми с всяко усилие, което полагат, това целя и когато използвам грим. Имам вечерен ритуал обаче — почистване с топла кърпа, след което нанасям подходящ продукт. Няколко дни в седмицата използвам маски. Обичам ги, защото действат бързо и видимо.

Кои са козметичните продукти, без които не можеш?

Слънцезащитен продукт и маска за лице. Хубаво е да имам и някакъв крем, разбира се, но честно казано, когато не усещам нужда, не нанасям. Първите два продукта са абсолютно, тотално основополагащи.

Кой е най-ценният съвет за красота, който си получавала?

Постоянството се възнаграждава. Всички искаме резултати сега, веднага. Но този подход може да ни навреди. Не е задължително продуктът да е най-силният с най-високата концентрация. Това за някои кожи може дори да е вредно и опасно. Важното е да го използваме редовно. Ще видим как природата си подава ръка с козметиката и започва да работи за нас.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама