Трикове за перфектно оформени вежди


Трикове за перфектно оформени вежди

Всяка жена е наясно, че веждите са естествената рамка на очите и те трябва да бъдат пропорционални спрямо лицето. Оформянето им обаче изисква постоянство, търпение и завидни умения в боравенето с четките за грим. Ако наистина искате да получите задоволителни резултати, е необходимо да се запознаете с основните техники за оформяне на красиви арки.

Студени и топли компреси

Независимо от колко време скубете веждите си, много е вероятно все още да изпитвате дискомфорт, дори болка. Ако пък сте от дамите с по-чувствителна кожа, червените петънца са ви „в кърпа вързани“. За да сведете до минимум болката и да се презастраховате от появата на червенина, ви препоръчваме метода „студено-топло“. Започнете с топла кърпа, отскубнете косъмчетата и след това минете с кубче лед.

Рициново масло вместо гел за вежди

Гелът за вежди е много удобен продукт за жените, които предпочитат лекия грим. Той е лесен за поставяне, дори да не сте от най-сръчните и можете да разчитате, че цял ден веждите ви ще са в перфектна форма. Знаете ли обаче, че рициновото масло върши същатата работа, струва по-малко, а освен това е с чист състав, без химикали?

Създайте красива извивка

В случай, че веждите ви не разполагат с формата, която искате, най-добрият вариант е да създадете илюзия за изящна извивка. Разбира се, това съвсем не означава да нарисувате равнобедрен триъгълник върху челото си и да изглеждате вечно учудени! С молив за вежди съвсем леко отбележете най-високата точка на веждите и след това удължете надолу около 1 см. Запълнете разстоянията между косъмчетата със сенки за очи, а след това фиксирайте с гел или рициново масло.

Използвайте пудра

Може да ви звучи странно, но пудрата подчертава веждите по един изключително мек и естествен начин. В случай, че не знаете как да боравите с нея върху тази част от лицето, имате нужда от триъгълен апликатор. С бързи и отсечени движения очертайте формата на веждите както отдолу, така и отгоре.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама