Трябва ли да миете косата си, преди да я боядисате?


Трябва ли да миете косата си, преди да я боядисате?
Снимка: iStock/Guliver

Трябва ли да измиете косата си непосредствено преди боядисването? Може да сте чували противоречиви неща през годините. Някои фризьори казват, че никога не биха боядисали мръсна коса, защото това може да попречи на цвета да поеме, докато други препоръчват да оставите малко себум върху скалпа, за да облекчите сухотата или дискомфорта, които могат да бъдат причинени от боята. И двете неща са верни, така че се свежда до това, което правите.

Ако боядисвате цялата коса в един цвят:

Избягвайте да миете косата си непосредствено преди това. Оцветяването с един цвят се нанася директно по дължините и скалпа. Ако измиете косата си сутринта, вие премахвате всички излишни масла, които действат като защитна бариера и спомагат за намаляване на дразненето на скалпа или сърбежа по време на боядисването.

Ако залагате на двойна обработка (изрусяване и матиране):

Отново не трябва да миете косата, в противен случай процесът на изрусяване може да бъде некомфортен за много жени. Естествените масла действат като бариера между перхидрола, който е необходим за изсветляване на косата и скалпа.

Ако правите кичури или балеаж

Измийте косата си предварително. За разлика от горните методи, кичурите не се нанасят директно върху скалпа, така че е добре да измиете косата си сутринта. Това дава на вашия колорист по-добра представа за това как цветът е израснал и колко е окислен. Мръсната коса винаги изглежда много по-тъмна, отколкото е в действителност, и ако има сух шампоан или натрупване в косата, може да бъде по-трудно да се разресва при самия процес.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама