3 трика за боядисване на кафяви яйца


3 трика за боядисване на кафяви яйца
Снимка: iStock

Кафявите яйца не са по-лоши от белите, макар по Великден всички да си мислят точно това. Разбира се, много по-вероятно е да намерите кафяви яйца в кварталния магазин за хранителни стоки, фермерския пазар или кокошарника в задния двор, просто защото в България това е най-разпространеният сорт кокошки.

КАК ДА ПРОДУХАТЕ ЯЙЦЕ ЗА ДЕКОРАЦИЯ (ВИДЕО)

Честно казано, боядисването на кафяви яйца е също толкова забавно за децата, а резултатите са наистина прекрасни и удовлетворяващи. Въпреки това, ето няколко съвета, които трябва да имате предвид:

1. Търсете ярки бои, а не пастелни

Тъй като основата ви не е бяла, а тъмнокафява, всичките ви цветове ще излязат с няколко нюанса по-тъмни, така че вместо розово, ще получите цикламено и вместо синьо - индиго. Смелите, наситени цветове са много по-лесни за постигане с кафяви яйца. Съветваме ви направо да пропуснете жълтото, тъй като шансът да получите охра или горчица е много голям. Просто заложете на оранжево от самото начало.

2. Увеличете времето за боядисване

В зависимост от това каква боя използвате, може да се наложи да увеличите времето, което яйцето прекарва в боята. Повечето багрила работят на един принцип – разтварят се във вряла вода. Ако използвате боя от капсула, 2-3 минути са достатъчни. При прахообразните бои обаче, задръжте яйцето поне 5 минути.

3. Не забравяйте, че работите с кафява основа

Когато пробвате разни техники като боядисване с вратовръзка, шал или декупаж, не забравяйте, че започвате с кафяво, а не с бяло, така че увеличите контраста на използваните цветове, за да получите желания ефект.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама