Витаминът, който ще ви избави от косопада


Витаминът, който ще ви избави от косопада
Снимка: iStock

В определени случаи косопадът може да се дължи на определено медицинско състояние. За норма се счита загубата на 50 до 100 косъма дневно. Обикновено това количество загубени косми остава незабелязано заради растежа на нова коса. Но загубата на повече косми става повод за притеснение.

В случая има един витамин, който може да помогне.

Кой витамин може да спре косопада?

Руският трихолог д-р Олег Спиридонов споделя, че витамин Д е хормон, играещ важна роля в хомеостазата на калций. Освен това той е от решаващо значение за имунната регулация, както и за растежа на клетките и тяхната диференциация.

Специалистът споделя, позовавайки се на заключенията на учените, че приложен локално, този витамин е още една опция за третиране на косопад особено когато традиционното лечение не води до желаната ефективност.

Трихологът Олег Спиридонов допълва още, че витамин Д играе комплексна роля в различни сигнални пътища, отговарящи за растежа и диференциацията на космените фоликули. Алопецията също се свързва с неговия дефицит, допълва още експертът.

5 неочаквани причини за косопад при жените

Появата на определени симптоми, свързани с косопад, е причината незабавно да се консултирате с лекар. Те включват внезапна загуба на коса, появата на плешиви петна, опадване на голямо количество косми, парещо усещане и сърбеж в скалпа.

Важно: Статията не замества рационалното хранене, както и консултацията със специалист!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама