5 неочаквани причини за косопад при жените


5 неочаквани причини за косопад при жените
Снимка: iStock

Косопадът е проблем, с който се сблъскват много жени. Но може би не сте подозирали, че точно тези неща мога да са го предизвикали:

Дефицит на протеин

Променили ли сте диетата си напоследък? Може би именно това е причината за вашия косопад. Често срещано оплакване сред хората, които са спрели или намалили месота е косопадът – и вярвате или не, зад това има научна причина. Дефицитът на протеин е една от най-честите хранителни причини за загуба на коса.

Може да имате анемия

Ако се чувствате летаргични и слаби, а в същото време забелязвате, че  косата ви пада повече от обикновено, възможно е да имате анемия. Анемията е състояние, което е известно с нисък брой червени кръвни клетки, проблеми с дишането, сърдечни проблеми и блед вид. Ако смятате, че това може да е вашият проблем, най-добре е се консултирате с лекар.

Дефицит на витамин В

Витамин B - хранително вещество, намиращо се в листните зеленчуци, морските дарове и яйцата, е жизненоважно за растежа на косата. Ако имате ниско съдържание на витамини от група В, това може да доведе до загуба на коса.

Наследствен проблем

Плешивостта при жените, макар и рядка, е възможна. В повечето случаи това е наследствено и се проявява по-късно в живота. Ако майка ви е имала тънка коса, която се е влошила с възрастта, е много вероятно и вие да имате.

Диета

Току-що ще се подложили на строга диета и наблюдавате как килограмите се топят? Колкото и страхотно да се чувствате, може би вече сте забелязали, че косата ви е малко по-тънка от обикновено. Н е се безпокойте- внезапната бърза загуба на тегло е една от причините за косопад при жените и е временна. След време косата ви ще порасне отново.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама