За кожата през зимата: 6 ефективни натурални овлажнителя


За кожата през зимата: 6 ефективни натурални овлажнителя
Снимка: iStock

Кожата, която е хидратирана и добре овлажнена, изглежда здрава и плътна. Сухата кожа е предразположена към ранни бръчки и раздразнения. Зимата може да окаже негативно влияние върху нея и да я направи по-суха и сърбяща. Търсите естествени и ефективни овлажнители за студените месеци? По-долу са нашите топ 6.

Зехтин

Зехтинът лекува сухотата и дълбоко овлажнява кожата. Също така помага за възстановяване на увредените клетки и подхранва кожата.

Употреба

Нанесете обилно зехтин върху кожата, масажирайте няколко минути и оставете да престои 30 минути, преди да го избършете. Ако имате мазна кожа, можете да измиете с почистващ препарат след избърсване.

Вижте още: 4 начина да стимулирате производството на колаген

Кокосово мляко

Кокосовото мляко е богато на незаменими мастни киселини и е супер овлажняващо и хидратиращо. Освен това придава красив блясък на кожата.

Употреба

Нанесете кокосово мляко върху кожата на лицето, масажирайте за няколко минути и оставете да престои 30 минути. Изплакнете.

Кокосово масло

Кокосовото масло дълбоко хидратира и подхранва и е добре познат естествен овлажнител.

Употреба

Можете да го използвате като масло за тяло - масажирайте няколко капки върху влажна кожа. Използвайте го и като 30-минутна маска за лице.

Вижте още: Дерматолог съветва как да нямате суха кожа през зимата

Алое вера

Гелът от алое вера е естествен овлажнител, който хидратира кожата и я поддържа блестяща, мека и приятна на допир. Предпазва от сухота. Освен това има големи антимикробни ползи.

Употреба

Купешкият гел от алое вера може да се използва като овлажнител. Можете да използвате пресен гел от алое като 30-минутна маска за лице.

Кисело мляко

Ако кожата ви е суха и сърбяща, киселото мляко може да помогне за овлажняване и успокояване! Освен това може леко да ексфолира кожата ви и да придаде блясък.

Употреба

Нанесете кисело мляко върху кожата и я оставете да изсъхне напълно; това може да отнеме до 15-20 минути. Изплакнете.

Вижте още: Ползи от бакучиол за кожата и как да го използвате

Масло от ший

Маслото от ший не е комедогенно и е чудесен естествен овлажнител без отмиване.

Употреба

Можете да добавите малко бадемово масло или масло от жожоба към маслото от ший и да го разбиете, докато стане пухкаво. Използвайте го като естествен крем за лице и тяло.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама