Звезден фризьор разкри грешките, съсипващи косата


Звезден фризьор разкри грешките, съсипващи косата
Снимка: iStock

Джоузеф Майн, творчески директор на Color Wow и фризьор на знаменитости, който е работил с актрисите Дженифър Анистън и Кейти Холмс, изброи 5 основни грешки в грижата за косата. 

На първо място експертът призова никога да не се използва шампоан за придаване на обем или изглаждане на къдравата коса. Според него тези продукти забавят растежа на кичурите и ги правят мазни. Освен това той спомена за опасностите от оформянето на прическа с горещи инструменти след нанасяне на лак за коса. Експертът обясни, че по този начин цялата влага може да се изпари от къдриците.

Освен това стилистът посъветва да не се спи с ластик на главата, тъй като това води до накъсване на косата. Въпреки това, ако спането без него е невъзможно, Мейн предложи да се търсят варианти от коприна.

Наред с други неща, събеседникът на изданието каза, че много хора погрешно смятат, че евтините продукти влошават състоянието на кичурите. "Не се заблуждавайте от скъпите шампоани с модни опаковки и силен аромат. Продуктите с една основна съставка често са най-добрите", обясни той.

Той също така обясни, че редовното подстригване на косата няма да я накара да порасне по-бързо. "Ако искате косата ви да порасне, използвайте балсами и термозащитни продукти", заключи Мейн.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама