10 начина да носим дантела


10 начина да носим дантела
Снимка: iStock/Guliver

Дантелата е най-женственият плат и винаги е добре дошла в гардероба на всяка жена. Тя е добър избор за официално събитие, но може да е малко трудно да я носим в ежедневието си. Пролетта е идеалният сезон да включим дантела в облеклото си, затова ви предлагаме 10 варианта как лесно можете да я съчетавате по най-разнообразни начини, за да добавите малко романтика към всеки тоалет.

1. Нежна дантелена рокля


Не може да говорим за дантела и да не започнем с дантелените рокли. Те винаги са били актуални и е добре да имаме поне една в гардероба си. Дължината до коляното прави роклята подходяща за всеки повод – както за коктейл, така и за разходка. Можете да съчетаете роклите със сако, кожено яке или зелена парка.

2. Дантелена блуза


Най-лесни за носене и съчетание са дантелените тениски и блузи. Можете да ги носите с всякакви джинси и поли и да ги комбинирате с различни якета и сака – грешен вариант няма. Можете да изберете и тениски, които имат интересни детайли като дантелени ръкави или дантелен гръб.

3. Къси панталонки


Въпреки че времето е доста променливо, през по-топлите дни можете да носите къси панталонки с декорации от дантела. Те са удобни и не е нужно да ги комбинирате с нещо специално, за да изглеждате страхотно в тях. Кецове, любимата ви тениска и федора са страхотен вариант за пикник в парка.

4. Дантелена пола


Ако не сте фенове на късите панталонки, може би ще се чувствате по-комфортно в пола с подходяща дължина. Дантелените поли тип молив можете да носите с по-свободни блузи или ризи, които да подпъхнете в тях или с цветен топ и дънково яке.

5. Романтична комбинация


Независимо каква дантелена дреха имате в гардероба си, можете да я комбинирате по десетки начини с останалите си дрехи. Можете да носите дантелената си рокля с обемна пола върху нея, да съчетаете дантелена пола със супер голям и разпуснат, лек пуловер, така че да се вижда само част от нея подаваща се отдолу или да разнообразявате дантелена блуза с различни цветни потници под нея.

6. Готови за работа


Дантелата може да изглежда добре дори съчетана с офис облеклото ви. Тя няма да ви прави прекалено строги и може да изглежда много семпло и женствено под строгата кройка на сакото ви.

7. Дълга рокля


Дългите дантелени рокли са много елегантни и са добър избор за абитуриентска, булчинска или друга официална рокля. Има изключително разнообразни модели, но избягвайте да избирате прекалено разкроени и пищни рокли, за да не се изгуби ефектът на дантелата.

8. Детайли


Както вече споменахме, можете да изберете само дрехи с дантелени детайли, които да включите в облеклото си. Нежно подаващата се дантела е закачлив начин да направите тоалета си по-интересен.

9. Дантелено яке


Дантелата може да е във всеки елемент от облеклото ви – обувки, чанта, дори якета. Те са достатъчно леки, за да ги носите през топлите пролетни дни, но не разчитайте да ви предпазват от дъжда и вятъра.

10. Различни десени


Едва ли има нещо, с което не можете да комбинирате дантелата. Нежен дантелен топ се съчетава чудесно с панталони в ярки принтове или флорални мотиви, кожени поли, дънкови къси панталонки и още много други дрехи, така че не се страхувайте да експериментирате, за да откриете подходящата за вас визия.

 

А вие как носите дантела?

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама