4-те най-добри модни навика на стилните жени


4-те най-добри модни навика на стилните жени
Снимка: iStock/Guliver

Стилът не е нещо, което можете да си купите. Да, всяка жена с кредитна карта може да се разходи в мола и да излезе преобразена, но това не е нещото, което изгражда стила. Истинското усещане за мода и любовта към дрехите изискват нещо друго, нещо по-малко осезаемо от правилния етикет. Това най-често се оказват прилежно изградените навици. Ето какво можете да вземете назаем от рутината на стилните жени.

1. Те не копират модните инфлуенсъри

В наши дни снимките в социалната мрежа са добросъвестен източник на модно вдъхновение. Всъщност, прекарваме доста солидна част от деня си, следвайки съвременните модни икони в Instagram. Само защото сте видели Киара Ферани или Леони Хан, облечени в Kenzo или Celine, не е основателна причина да излезете и да хвърлите цяла заплата за същите неща. Или пък да копирате дословно техни аутфити (повярвайте, сатенените костюми в ярко жълто надали ще ви седят по същия начин).

2. Не избягват определени магазини

Стилните жени рядко са сноби, но въпреки това успяват да останат верни на естетиката си. Няма нищо срамно да си купите тениска или прокъсани дънки от магазин за деца и тийнейджъри в търговския център - това не означава, че ще си тръгнете със същите неща, които би избрала 12-годишната ви племенница. Същото важи и за магазините втора ръка, които постоянно са пълни със страхотни неща на цени, които не са за изпускане.

3. Обличат се според собствения си вкус

Надали ще чуете някоя стилна жена да казва „Тази блуза изглежда от времето на баба ми”. По-вероятно е да я видите с ентусиазъм да рови в гардероба на същата тази баба и да комбинира модни попадения, запретвайки ръкави, откопчавайки копчета и комбинирайки със страхотни прилепнали дънки и убийствен чифт ботуши.

4. Не робуват на модата

Някои от най-стилните жени са в състояние да се забавляват с модата и да следват тенденциите, без да изглеждат като роби. Ако нещо не им пасва и не им харесва, просто не го купуват. И обратното - винаги можете да заложите на малък тренд, без да преобразявате целия си облик, губейки идентичност.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама